Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Veselības nedēļā aicina vairāk sportot

KOPĪGA RĪTA ROSME ir viena no Latvijas veselības nedēļas aktivitātēm, kurā piedalās ne vien skolēni, bet arī uzņēmumu un valsts iestāžu darbinieki © Publicitātes foto

Nedēļas garumā no 23. līdz 29. maijam norisinās Latvijas veselības nedēļa. Ar plašiem sporta pasākumiem un nodarbībām organizatori vēlas iedzīvotājos radīt vēlmi savu ikdienu piepildīt ar fiziskām aktivitātēm.

Jau piekto gadu Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA) izsludinājusi Latvijas veselības nedēļu. Pilsētās un novados norisināsies dažādas sportiskas aktivitātes visas nedēļas garumā. LTSA ģenerālsekretāre Gaļina Gorbatenkova atzīst, ka pasākumu organizatori ir radoši, sagatavojot interesantas un atraktīvas pasākumu programmas. Akcijā piedalās Latvijas skolas, valsts un pašvaldības iestādes, kā arī dažādas biedrības. Fiziskās aktivitātes sagatavotas visām vecuma grupām. «Pasākumu mērķis ir iesaistīt cilvēkus un radīt viņos vēlmi vairāk nodarboties ar fiziskām aktivitātēm ikdienas dzīvē arī pēc Latvijas veselības nedēļas,» Neatkarīgajai pastāstīja G. Gorbatenkova.

Plānots, ka šogad aktivitātes rīkos trīs reizes vairāk organizāciju nekā pērn. Kopā plānoti vairāk nekā 500 pasākumu. Tāpat LTSA cer pulcēt apmēram 100 tūkstošus dalībnieku no visas Latvijas. Norisināsies gan individuālas, gan ģimenes aktivitātes, daudzviet bez maksas piedāvās nūjošanas un vingrošanas nodarbības senioriem. Iepriekšējos gados veselības nedēļa notika septembrī, bet šoreiz pasākumu maratons pārcelts uz maiju. Iemesls - septembrī gaidāma Eiropas Sporta nedēļa.

Sazinoties ar Rīgas domi, Neatkarīgā noskaidroja, ka pašvaldība izstrādājusi aktīvu nodarbību plānu visai nedēļai. To aicināti ievērot gan pašvaldības darbinieki, gan pārējie rīdzinieki. Piemēram, pirmdiena ir Brauc ar velosipēdu diena, otrdien Rīgas Sociālajā dienestā gaidāma kopīga rīta rosme, savukārt trešdiena - diena bez lifta. Noslēdzot veselības nedēļu, LTSA apbalvos sportiskākās pašvaldības un organizācijas.