Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

IESKATIES: Latgalē vingro un lasa vienlaicīgi

© Latgales Centrālā bibliotēka, facebook.com

Saistībā ar to, ka no 29. maija līdz 4.jūnijam Latvijā ir pasludināta par veselības nedēļu, Latgales Centrālā bibliotēka nāk klajā ar līdz šim nebijušu nedēļas aktivitāti, konkrētāk, “Lasītava-vingrotava”. Tas nozīmē,ka tiek piedāvāti dažādi vingrinājumi, kas ļauj apvienot divas nodarbes vienuviet, respektīvi, vingrošanu un grāmatu lasīšanu.

Piemēram, šī diena sākta ar aktīviem stiepšanās vingrinājumiem, kas ļauj izstiept augšstilbu muskuļus. Tātad: saliec kāju ceļgalā uz aizmuguri, satver ar roku pēdu un pavelc, kamēr sajutīsi velkošu sajūtu augšstilba priekšpusē. Otrā rokā turi atvērtu grāmatu. Veic vingrojumu, kamēr būsi izlasījis vienu lappusi. Tad atkārto ar otru kāju. Līdzsvaram vari atbalstīt "lasošās" rokas elkoni pret sienu vai plauktu, ziņo Latgales Centrālā bibliotēkā.

Šonedēļ tiek rīkotas dažnedažādas aktivitātes daudzviet Latvijā, kas saistāmas ar veselīgu uzturu un aktīvi dzīvesveidu,kā, piemēram, veselības vingrošana pieaugušajiem, lekcijas par veselīgu uzturu, nūjošana, soļošana, kā arī skriešana un citas sportiskas nodarbes.