Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Spēka dienā varēs pievilkties 80 spēka punktos visā Latvijā

© F64

Eiropas sporta nedēļas laikā 12.septembrī norisināsies ceturtā Spēka diena, kuras laikā varēs pievilkties 80 spēka punktos visā Latvijā, informēja Spēka dienas rīkotāji.

Spēka dienas moto šogad būs "Parādi savu spēku! Nāc un pievelcies!". Tā notiks kā viens no Eiropas sporta nedēļas pasākumiem.

Centrālais Spēka dienas pasākums no plkst.10 līdz 18 notiks Stacijas laukumā Rīgā, kur paredzēta plaša sportisko aktivitāšu un izklaides programma visai ģimenei. Plānots, ka šogad Spēka dienā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 8000 cilvēku.

Šogad ar savu piemēru cilvēkus iedvesmos Spēka dienas vēstneši - dziedātāja Samanta Tīna, aktieris Lauris Dzelzītis un LNT sporta žurnālists Jānis Traubergs, kuri līdz Spēka dienai trenēsies pēc īpaši sagatavotas programmas, lai apliecinātu, ka ikviens dažu nedēļu laikā var kļūt spēcīgāks, ja vien to patiešām vēlas.

"Ielu vingrotāju sporta biedrības un "Latvijas Dzelzceļa" aizsāktā Spēka diena ar katru gadu pulcē arvien vairāk dalībnieku. Tāpēc šogad esam izvirzījuši sev augstus mērķus, jo zinām, ka spēks, kas nepieciešams pievelkoties, piemīt teju ikvienam Latvijas iedzīvotājam, vai tas būtu zemnieks lauku sētā, vai mamma, kas auklē bērnus. Stipru valsti veido stipri cilvēki, tādēļ mēs aicinām piedalīties un Spēka dienā doties uz sev tuvāko spēka punktu, lai pievilktos kaut vienu reizi - arī tā tiks ieskaitīta kopējā rezultātā un palīdzēs parādīt Latvijas iedzīvotāju spēku," uzsver Ielu vingrotāju sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš.

Lai pārbaudītu savas spējas vēl pirms Spēka dienas un noskaidrotu, kas darāms, lai tās uzlabotu, mājaslapā "www.spekadiena.lv" visiem interesentiem ir iespēja veikt spēka testu un saņemt Latvijas Ielu vingrotāju biedrības sagatavotu treniņprogrammu atbilstoši savam fiziskās sagatavotības līmenim.

Kā ziņots, "Eiropas sporta nedēļa 2015" šogad pirmo reizi vienlaikus notiks 31 Eiropas valstī. Tā norisināsies no 7.septembra līdz 13.septembrim. Šajā laikā Latvijā nedēļas garumā tiks organizētas sportiskas un veselīgam dzīvesveidam veltītas aktivitātes visdažādākajām mērķauditorijām.