Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Vislatvijas Spēka dienā jārāda savs spēka potenciāls

© F64

Visā Latvijā norisināsies gadskārtējā Spēka diena, kurā iedzīvotāji aicināti kaut reizi pievilkties pie stieņa. Pasākuma vēstneši trenējas, lai sasniegtu mērķi un iedvesmotu citus būt fiziski aktīviem.

Ar moto Parādi savu spēku! Nāc un pievelcies! Latvijas Ielu vingrotāju sporta biedrība sadarbībā ar VAS Latvijas dzelzceļš 12. septembrī aicina uz ceturto Vislatvijas Spēka dienu. Kopumā 80 spēka punktos visos Latvijas novados būs iespēja pievilkties pie stieņa, reģistrējot pievilkšanās reizes konkrētās pilsētas, novada un Latvijas rezultātam. «Katra pievilkšanās reize ir svarīga. Spēcīgākie var sacensties savā starpā, jo uzvarētāji saņems balvas, taču pasākuma mērķis ir aicināt ikvienu parādīt savu spēka potenciālu, pievelkoties kaut vienu reizi,» iedrošina Latvijas Ielu vingrotāju sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš. Spēka dienas dalībnieku skaits katru gadu strauji pieaug, šogad organizatori paredz jaunu rekordu – 8000 dalībnieku. Akcija norisinās pirmās Eiropas Sporta nedēļas ietvaros, kad veselīga un aktīva dzīvesveida pasākumi norisināsies visā Eiropā.

Spēka dienas vēstneši, kuri ar savu piemēru vēlas iedvesmot citus, ir aktieris Lauris Dzelzītis, telekanāla LNT sporta žurnālists Jānis Traubergs un dziedātāja Samanta Tīna. Vēstneši līdz pasākuma dienai trenējas, lai pierādītu, ka ikviens var kļūt fiziski spēcīgāks salīdzinoši īsā laikā. Skatuves māksliniece Samanta Tīna Neatkarīgajai atzīst, ka ir lepna būt Spēka dienas vēstnese, pārstāvot daiļo dzimumu. «Sievietēm pievilkties ir grūtāk, jo ķermeņa uzbūve un smaguma centrs atšķiras no vīriešiem. Mums tika dots mēnesis sagatavoties. Sajūtas ir nepierastas, taču progress ir jūtams. Šāds pasākums pierāda, ka varam būt spēcīgas, ja vien to vēlamies,» pozitīvi noskaņota ir dziedātāja, kura sevi arī ikdienā uztur labā fiziskā formā, taču pievilkšanās pie stieņa Samantai Tīnai ir jauns izaicinājums.

Pievilkšanās vietas Latvijas pilsētās un novados, kā arī trenēšanās padomi atrodami pasākuma mājaslapā www.spekadiena.lv, kur, atbildot uz dažiem testa jautājumiem, iespējams saņemt nepieciešamo vingrinājumu programmu, kuru sastādījis Latvijas Ielu vingrotāju sporta biedrības speciālists. Stacijas laukumā Rīgā visas dienas garumā norisināsies centrālie Spēka dienas pasākumi. «Atbalstītāji tribīnēs varēs vērot dažādas sportiskās aktivitātes, bet uz skatuves uzstāsies Latvijā pazīstami mākslinieki,» informē M. Šlēziņš.