Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Rēzeknes mērs piedalījies prēmijas pasniegšanā Medvedevam

Ceturtdien Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (Saskaņas centrs) piedalījies Starptautiskajā pareizticīgo tautu vienotības fonda prēmiju pasniegšanas ceremonijā.

Tajā apbalvots Krievijas Federācijas prezidents Dmitrijs Medvedevs. "Pasākumā Maskavā piedalījās ne tikai Krievijas prezidents, bet arī viņam pietuvinātie, piemēram, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, Maskavas mērs Jurijs Lužkovs un viņa vietnieki. Krievijas premjers Vladimirs Putins gan nebija. Tas bija nopietns pasākums, jo piedalījās arī Maskavas un visas Krievzemes patriarhs Kirils," Neatkarīgajai stāsta Rēzeknes domes priekšsēdētājs A. Bartaševičs.

Viņš norāda, ka atsevišķas tikšanās ar Krievijas amatpersonām nebija. "Man tas ir liels gods – būt uzlūgtam uz svinīgo prēmiju pasniegšanas ceremoniju Kristus Glābēja dievnamā. Lai arī baznīca oficiāli ir atdalīta no valsts, tomēr tai ir liela ietekme daudzās dzīves jomās. Uzskatu, ka dalība tik nozīmīgā pasākumā ir laba mūsu pilsētas reklāma un arī liels solis uz priekšu mūsu pilsētas pozitīvā tēla veidošanā," norāda Rēzeknes domes priekšsēdētājs.

Ielūgumu uz šo pasākumu Rēzeknes vadītājs saņēmis no Starptautiskā pareizticīgo tautu vienotības fonda, kas dibināts 1995. gada aprīlī un kopš 1996. gada tā darbībā iesaistījies arī Saeimas deputāts Aleksandrs Bartaševičs.

2000. gadā pareizticīgo tautu vienotības fonds ieviesa prēmiju Par izcilu darbu pareizticīgo tautu vienotības stiprināšanā. Par kristīgu vērtību ieviešanu un stiprināšanu sabiedrības dzīvē. Šogad prēmijas saņēma D. Medvedevs, visu baznīcu galva Armēnijā Garegins II, pasaulslavenais serbu kinorežisors Emirs Kusturica.