Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

"DOGO" barības ražotāji noliedz jebkādu vainu saistībā ar suņu slimību

© publicitātes foto

Mēģināt vainot suņu barību suņu barības vada saslimstības izplatībā ir tāpat, kā gripas epidēmijas laikā vainot maizes ražotājus, jo visi taču ēd maizi, sacījis AS “Tukuma straume”, suņu barības zīmola “Dogo” ražotāja, valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks.

Jau iepriekš ziņots – publiskajā telpā vairākkārt izskanējusi informācija par to, ka suņu barība „Dogo” bijis iespējamais suņu slimības izplatītājs. Saskaroties ar šādu informāciju suņu barības ražotājs AS „Tukuma straume” uzkatījis par vajadzīgu uzsvērt, ka viņu rīcībā esošā informācija norāda -  šai slimībai ar barību neesot nekāda sakara. Tā pat arī ražotājs min - Starptautiski zinātnieki barības vada paplašināšos biežāk saista ar iedzimtību, infekcijām, kustību traucējumiem.

“Mūs nepatīkami pārsteidz atsevišķi mēģinājumi saistīt mūsu zīmolu ar šo saslimstību. Sevišķi tāpēc, ka joprojām nav skaidrs, kas tad ir īstie cēloņi, ko arī apliecina Latvijas Veterinārārstu biedrības  un citu speciālistu izteikumi,” ziņo A. Podnieks.

Latvijas ražotājs uzsvēra, ka suņu barība “Dogo” ir ražota pēc augstākajiem kvalitātes standartiem un visām Eiropas Savienības un Latvijas noteiktajām normām, kā to pierāda vairākkārtīgi Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) slēdzieni.

“PVD pēdējo trīs mēnešu laikā, papildu ierastajām un normatīvajos aktos noteiktajām regulārajām pārbaudēm, ir veikuši piecas papildu pārbaudes – divas martā, divas aprīlī, un viena maijā. Paraugi analizēti gan Latvijas, gan starptautiskajās laboratorijās Beļģijā un Vācijā. Visi rezultāti apliecināja vienu – barība ir kvalitatīva, normām atbilstoša un bieži vien mūsu barībā noteikto vielu daudzums ir daudzkārt mazāks nekā noteikts prasībās,” skaidrojas A. Podnieks.

A. Podnieks arī norādījis, ka Kvalitātes kontrole notiekot visā ražošanas procesā un piemetinājis – arī suņu barības ražotājs ir ieinteresēts, lai pēc iespējas ātrāk tiktu noskaidroti un izzināti objektīvie slimības cēloņi.