Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

METEOROLOGS: Siltais laiks bija anomālija

© f64

Šobrīd Latvijā iestājies nepatīkams un vēss laiks, tomēr, kā ziņo Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa – tāds laiks šim gadalaikam ir normāls, turklāt pie šiem laika apstākļiem nāksies arī pierast, jo tuvākajā laikā tie neuzlabosies.

„Šie laika apstākļi patiešām var šķist ļoti nepatīkami, it sevišķi, ja pirms tam laiks bija ļoti patīkams un teju ik dienu tika lauzti siltuma rekordi, tomēr kopš pagājušās nedēļas Latvijā sāka ieplūst vēsākas gaisa masas un tagad tās paliks vēl aukstākas,” patiešām neiepriecina L. Krūmiņa. „Bieži gaidāmi nokrišņi, pie tam ne tikai lietus, bet arī slapja sniega veidā. Gaisa temperatūra naktī būs -3 līdz +3 grādu amplitūdā un arī dienā neuzkāps augstāk par +7;+8 grādiem,” turpina prognožu daļas vadītāja, tomēr arī uzsver: „Šie laika apstākļi Latvijas pavasarim ir ļoti raksturīgi un normāli. Tieši netipiski siltās marta sākuma nedēļas bija anomālija un konkrētajam reģionam neraksturīga parādība,”.

Arī garās Lieldienu brīvdienas, šķiet, pie dabas pavadīt nebūtu vēlams. „Lieldienās laika apstākļi neuzlabosies, bet vismaz nebūs vēja,” mēģina mierināt L. Krūmiņa. Vaicāta, kad beidzot ziemas mēteļus varēs bīdīt dziļākā skapja stūrī, viņa norāda uz visai tālu datumu. „Siltāks paliks tikai aprīļa vidusdaļā, ap otrās aprīļa nedēļas nogali,” atklāj L. Krūmiņa un atgādina, ka iedzīvotājiem, lai izvairītos no dažādām pavasarim raksturīgam slimībām, ir jāģērbjas laika apstākļiem atbilstoši.