Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Meteorologs: Nākamnedēļ Latvijā nostiprināsies ziema

© F64

Šodien, janvāra pēdējā dienā, gaidāms sniegs un vēlāk arī atkusnis, bet nākamnedēļ Latvijā ienāks vēsāki laikapstākļi, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Virs Baltijas jūras centrālās daļas šodien veidosies ciklons, kas, virzoties uz Skandināvijas pussalu, tomēr nedaudz šķērsos arī Latviju. Sākumā gaidāms sniegs, bet vēlāk nokrišņi pāries lietū. Dienas laikā gaiss iesils līdz plus 1, plus 4 grādiem.

Jau rīt, 1.februārī, valsts lielākajā daļā gaidāms neliels sals līdz mīnus 2, mīnus 3 grādiem, daudzviet arī spīdēs saule un nokrišņi nav gaidāmi.

Jaunā nedēļa sāksies ar lielu mākoņu daudzumu un vietām nelieliem nokrišņiem. Mazinoties ciklona ietekmei, ieplūdīs vēsāks gaiss, tāpēc naktīs vietām gaisa temperatūra var noslīdēt līdz mīnus 8, mīnus 10 grādiem. Dienas laikā gaisa temperatūra būs ap plus 2, mīnus 2 grādiem.

Turpmākās dienas ziemai raksturīgi laikapstākļi nostiprināsies, tomēr nokrišņu būs maz un arī vējš nebūs spēcīgs. Debesīm skaidrojoties, gaiss naktīs var atdzist pat līdz mīnus 20 grādiem.