Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Zolitūdes lietā vēl divi aizdomās turamie

© f64

Valsts policija šonedēļ Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā vēl divām personām piemērojusi aizdomās turētā statusu, aģentūru LETA informēja Valsts policija

Tāpat šonedēļ pret divām juridiskajām personām uzsākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētie ir būvdarbu vadītājs un būvuzraugs. Uzņēmuma "Re&Re" būvdarbu vadītājs Staņislavs Kumpiņš un būvuzraugs Mārtiņš Draudiņš uz tālruņa zvaniem neatbildēja.

"Saistībā ar šodien izskanējušo informāciju par aizdomās turētā statusa piešķiršanu divām juridiskajām personām un divām fiziskām personām, "Re&Re" nav saņemta nekāda oficiāla dokumentācija no tiesībsargājošiem dienestiem. "Re&Re" arī nav pieejama plašāka informācija par to, kas jau izskanējusi medijos, tādēļ plašākus komentārus par notikušo nevaram sniegt," aģentūrai LETA sacīja "Re&Re" pārstāve Ligita Brodiņa.

Šobrīd kopā kriminālprocesā ir pieci aizdomās turētie un pret četriem uzņēmumiem sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu.

Jau ziņots, ka Zolitūdes traģēdijas krimināllietā par aizdomās turamajām iepriekš atzītas trīs personas - sagruvušās ēkas būvinženieris Ivars Sergets, veikala projekta būvekspertīzes veicējs Andris Gulbis un sabrukušā lielveikala projekta autors arhitekts Andris Kalinka. Sergetam un Gulbim nesen tika atcelts lēmums par apcietinājumu un tika piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts, kas piemērots arī Kalinkam.

Tāpat šajā lietā mantas arests uzlikts arhitektu birojam "Kubs" un "HND Grupai". "Kuba" īpašnieki ir Dace Putniņa (92,54%) un Andris Kalinka (7,46%), savukārt "HND Grupa" pieder Sergetam.