Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Saeima piekrīt; Spolītim būs jāatsēž diennaktis

© f64

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien vienbalsīgi nolēma piekrist administratīva aresta izpildei deputātam Veiko Spolītim (V), kurš iepriekš pieķerts par braukšanu reibumā. Plānots, ka Saeima rīt lems par šo komisijas sagatavoto lēmuma projektu. Saskaņā ar tiesas spriedumu Spolītim paredzēts piecu dienu administratīvais arests.

Kā ziņots, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) vēstulē Saeimas Prezidijam lūdzis sniegt skaidrojumu par tiesību normu pareizu piemērošanu, kad "runa ir par" deputātu saukšanu pie administratīvās atbildības. Cita starpā lūgts sniegt atbildi, vai nepieciešama parlamenta piekrišana administratīvā aresta piemērošanai, ja lēmumu par šādu sodu tiesa pieņēmusi, pirms attiecīgā persona kļuvusi par deputātu.

Vēstulē tas nav norādīts, taču attiecīgais jautājums varētu būt uzdots saistībā ar deputātu Spolīti, kurš pirms deputāta mandāta apstiprināšanas aizturēts, vadot automašīnu alkohola reibumā.

Spolītis ir apturējis savu darbību partijā "Vienotība", tomēr deputāta mandātu pagaidām nenoliks.

Deputāta mandāts Spolītim apstiprināts 5.novembrī. Viņš kļuva par parlamentārieti uz laiku, kamēr Edgars Rinkēvičs (V) pilda ministra pienākumus.