Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas komisijas sēdes varēs vērot tiešraidē

© f64

Zolitūdes lielveikala "Maxima" traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija šodien vienbalsīgi nolēma nodrošināt sēdes videotranslāciju.

Sēdes videotiešraide tiks nodrošināta gan Saeimas mājaslapā, gan divos medijos, kas bija izteikuši lūgumu atļaut nodrošināt tiešraidi, - televīzijā "Rīga TV24" un portālā "delfi.lv".

Iepriekšējā sēdē pret to, ka kādā komercmedijā tiktu nodrošināta tiešraide, bija iebildis deputāts Arturs Kaimiņš (LRA). Viņš bija norādījis uz iespēju, ka komercmedijā tiešraide varētu būt sasaistīta ar kādu reklāmdevēju. Savukārt šodien Kaimiņš atbalstīja tiešraides nodrošināšanu. Pats deputāts savā videoblogā līdz šim ir atspoguļojis atsevišķas sēdes norisi.

Kā ziņots, Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas atklātajām sēdēm varēs nodrošināt videotranslāciju, ja tās notiks Saeimas Sarkanajā zālē, iepriekš lēma Saeimas Prezidijs.

Komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis (NSL) bija vērsies Prezidijā, aicinot nodrošināt pastāvīgu komisijas sēžu videotranslāciju Saeimas mājaslapā, ņemot vērā sabiedrības interesi par komisijas darbu. Balodis uzsvēra, ka tas veicinātu atklātību un vairotu uzticību parlamenta darbam.