Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Cēsīs aizdegas "Maxima" veikala jumts; cietušo nav

© Māris Buholcs

Cēsīs aizdegusies veikala "Maxima X" jumta konstrukcija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki joprojām strādā notikuma vietā, cietušo nav, aģentūrai LETA apstiprināja SIA "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Šodien, īsi pirms plkst.12, veicot gaisa kondicioniera izvietošanas darbus "Maxima X" veikalā Cēsīs, Gaujas ielā, aizdedzies jumta siltumizolācijas materiāls. Apsardzes darbinieki, jau konstatējot deguma smaku, nekavējoties izsaukuši VUGD un evakuējuši veikala klientus un darbiniekus.

Neilgi pēc ierašanās VUGD darbinieki liesmas lokalizējuši. Patlaban VUGD darbinieki turpina strādāt notikuma vietā, veicot papildu drošības pārbaudes un noskaidrojot notikušā apstākļus.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD dienesta Vidzemes reģiona brigādes Cēsu daļas komandieris Kaspars Dravants, degšana notikusi virs telpām jumta daļā, tāpēc signalizācija nav nostrādājusi. Taču veikala apsargi liesmas pamanījuši un evakuējuši visus apmeklētājus.

Līdz brīdim, kad ugunsdzēsēji ieradušies, veikalā vairs nebija neviena pircēja.

Jumta daļā degusi sešus kvadrātmetrus liela platība.

Starpgadījumā neviens nav cietis.

"Maxima Latvija" jau ir pieprasījusi paskaidrojumus par notikušo no uzņēmuma, kas veica gaisa kondicioniera izvietošanu.

Kā ziņots, "Maxima Latvija" apgrozījums pērn sasniedzis 673,47 miljonus eiro, kas ir par 5,1% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 640,81 miljons eiro. Tikmēr par 13% sarukusi uzņēmuma peļņa - no 20,4 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 17,74 miljoniem eiro 2013.gadā.

"Maxima Latvija" dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais "Vilniaus Prekyba UAB", kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais "Lincoln Land Erste B.V.".