Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Vērīga sieviete palīdz noķert kaimiņu dzīvokļa zagļus

© f64

Pagājušo piektdien, 5. decembrī, Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu māju Daugavpils ielā. Ziņotāja policijas darbiniekus informēja, ka, iespējams, tiek apzagts kaimiņu dzīvoklis.

Notikuma vietā ieradās Patruļpolicijas darbinieki, kuri atradās netālu, tomēr ļaundari jau bija devušies prom. Policisti noskaidroja, ka sieviete kaimiņu dzīvoklī dzirdējusi aizdomīgus trokšņus. Zinot par kaimiņa prombūtni, viņai radās aizdomas, ka tiek veikta zādzība, tādēļ izsaukusi policiju. Kaimiņiene policistiem parādīja arī virzienu, kurā devās ļaundari.

Apsekojot apkārtni, policijas darbinieki pamanīja aizdomīgus vīriešus, kuri līdzi nesa gleznas. Policisti centās uzzināt gleznu izcelsmi, tomēr abi 1983. gadā dzimušie vīrieši nespēja to paskaidrot. Aizdomās par zādzību policisti aizturēja abus vīriešus.

Aizturētos nogādāja iecirknī, kur policijas darbinieki noskaidroja, ka viņi jau iepriekš tiesāti par mantiskiem noziegumiem. Zagļi atzina savu vainu izdarītajā. Nozagtās gleznas tika atgūtas un tuvākajā laikā tās tiks nodotas to likumīgajam īpašniekam.

Svētdien abiem aizturētajiem tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Pret vīriešiem ir uzsākti kriminālprocesi par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Aizturētajiem var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.