Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

KONSERVĒŠANAS NOSLĒPUMI: Sa­lā­ti no ka­ba­čiem ko­re­jie­šu gau­mē

© publicitātes

Katra čakla namamāte cenšas sarūpēt ziemas krājumus. Šoreiz piedāvājam izmēģināt sa­lā­tus no ka­ba­čiem ko­re­jie­šu gau­mē.

Sa­stāv­da­ļas: 2 kg ka­ba­ču, ki­lo­grams bur­kā­nu, 0,5 kg sī­po­lu. Ma­ri­nā­dei – glā­ze cu­ku­ra, 2 ēdam­ka­ro­tes sāls, glā­ze sau­les­pu­ķu eļ­ļas, glā­ze 9 pro­cen­tu eti­ķa, ko­ri­andrs, mel­nie pi­pa­ri.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: ja ka­ba­či ir jaun­i, mi­za nav jā­mi­zo. Ka­ba­čus un bur­kā­nus sa­rī­vē uz rī­ves, kas pa­re­dzē­ta Ko­re­jas bur­kā­nu ga­ta­vo­ša­nai. Sī­po­lus sa­griež pus­gre­dze­nos, var arī sa­smal­ci­nāt vir­tu­ves kom­bai­nā. Ga­ta­vo ma­ri­nā­di – sa­mai­sa ko­ri­an­dru, pi­pa­rus, sā­li, cu­ku­ru, augu eļ­ļu un eti­ķi. Uz­lej ma­ri­nā­di dār­ze­ņiem, vi­su la­bi sa­mai­sa un at­stāj uz di­vām stun­dām. Liek sa­lā­tus bur­ci­ņās un aiz­vā­ko. Pus­lit­ra bur­ci­ņas ste­ri­li­zē 15 mi­nū­tes, pa­ri­pi­na un ap­griež ot­rā­di. At­stāj uz pār­is dien­nak­tīm sil­tu­mā.