Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Valdība piešķir 84 143 eiro Zolitūdes traģēdijā iesaistīto rehabilitācijai

© f64

Valdība šodien vienojās piešķirt Labklājības ministrijai (LM) 84 143 eiro izdevumu segšanai, kas no šā gada 1.aprīļa līdz 30.jūnijam radušies saistībā ar sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu Zolitūdes traģēdijā cietušajām un seku novēršanā iesaistītajām personām.

Valdība sākotnēji noteica, ka sociālā rehabilitācija tiek nodrošināta par LM 2014.gadā piešķirtajiem līdzekļiem un, ja nepieciešams, ministrijai līdz 1.maijam un pēc tam līdz 1.augustam jāiesniedz valdībā finansējuma pieprasījums atbilstoši faktiski apmaksāto pakalpojumu apjomam. LM izmantojusi abus noteiktos termiņus finansējuma pieprasījumam, jo secinājusi, ka nepieciešamība pēc papildu līdzekļiem ir.

Pirmo reizi LM lūdza papildu finansējumu 65 580 eiro apmērā izdevumu segšanai, kas radušies saistībā ar sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu Zolitūdes traģēdijā iesaistītajiem no šā gada 1.janvāra līdz 31.martam. 13.maijā valdība finansējumu piešķīra.

Sociālās rehabilitācijas sniegšana traģēdijā cietušajām un seku novēršanā iesaistītajām personām tika sākta 2013.gada 29.novembrī. Kopumā sociālās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai līdz šā gada 30.jūnijam ir pieteiktas 749 personas, bet pakalpojumu saņēmušas 538 personas.

No līdz šim rehabilitācijai pieteiktajām personām 64 ir traģēdijā cietušās personas, 121 ir traģēdijā cietušo personu tuvinieks, 147 traģēdijā bojā gājušo personu tuvinieki un 417 - seku likvidēšanā un atbalsta sniegšanā iesaistītās personas.

LM norāda, ka vienas personas rehabilitācija izmaksā aptuveni 343,76 eiro.

Papildu līdzekļus valdība piešķirs no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".