Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Kultūra \ Atpūta

Latvijā ar daudzveidīgiem pasākumiem atzīmēs Bērnu aizsardzības dienu

© F64

Šodien daudzviet Latvijā notiks Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai veltīti bezmaksas pasākumi, kuros varēs iesaistīties gan bērni, gan pieaugušie.

Rīgā bērni un viņu vecāki gaidīti Kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā. Tur notiks bērniem veltīts pasākums "Kino, kino, kino…", ar radošām darbnīcām, koncertu, piepūšamajām atrakcijām, vizināšanos zirga pajūgā un ekskursiju Ziemeļblāzmas pilī, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Mežaparka "Zaļajā teātrī" jau otro gadu pēc kārtas notiks pasākums "Mazā stiprinieka piedzīvojumi multfilmu pasaulē", kas priecēs bērnus ar atrakcijām, prāta spēlēm, sportiskām nodarbēm un radošām darbnīcām, kā arī dziedātāju, dejotāju un cirka studijas priekšnesumiem.

Savukārt Vērmanes dārzā bērni aicināti piedalīties "Bērnu Eiropas karnevālā", kur notiks masku gājiens, bērnu grāmatu lasījumi, priekšnesumi uz skatuves, kā arī, piedaloties spēlēs un rotaļās, varēs iepazīties ar Eiropas valstīm un to bērnu literatūras varoņiem.

Brīvdabas pasākums notiks arī vienā no Rīgas augstākajiem kalniem - Dzegužkalnā -, kur bērniem būs iespēja darināt lupatu lelles, darboties foto darbnīcā, zīmēt, iet rotaļās kopā ar pasaku varoņiem Saulstariņu un Saules meitiņu, kā arī klausīties koncertu.

Bērni gaidīti arī koncertā "Tikai dzintars vien", kas notiks kultūras centrā "Mazā ģilde", kā arī Konventa sētā pie Porcelāna muzeja, kur būs skatāmas "Leļļu izrādes Porcelānijā".

Informācija par pasākumu norises laiku atrodama mājslapā "www.kultura.riga.lv".

Savukārt Dobelē plkst.12 sāksies pasākums "Krāsainā vasara Kaķīša dzirnavās", kura laikā bērni varēs piedalīties radošās darbnīcās, vizināties zirga mugurā, kā arī vērot deju studijas "DPKN" koncertu, aģentūru LETA informēja pilsētas Tautas lietišķās mākslas metodiķe Eva Kulmane.

Arī Nīcas novada pārstāvji parūpējušies par aktivitātēm bērniem. Plkst.12 novada kultūras namā bērni varēs vērot muzikālu uzvedumu, aģentūru LETA informēja novada pārstāve Gunita Šime.

Tikmēr visi liepājnieki un pilsētas viesi tiek aicināti uz ikgadējiem ģimenes svētkiem "Lielmutis Fricis un Lielmute Marta". Ģimenes svētku pasākumi notiks Jūrmalas parkā, Liepājas muzejā, stadiona "Daugava" rezerves laukumā, Liepājas Latviešu biedrības namā un koncertdārzā "Pūt, vējiņi!".

Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai pasākumi plānoti arī citviet Latvijā.