Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Kultūra

Lai atzīmētu 30. gadu sadarbības gadadienu, Latvijā ieradīsies ASV Mičiganas Nacionālās gvardes orķestris

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

No šodienas līdz 8.maijam Latvijā viesosies ASV Mičiganas Nacionālās gvardes 126.armijas orķestris, lai kopīgos koncertos ar Zemessardzes orķestri atzīmētu Latvijas un Mičiganas sadarbības 30.gadadienu un sveiktu Latvijas iedzīvotājus Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33.gadadienā.

Koncerttūres ietvaros abi orķestri sniegs bezmaksas koncertus Rīgā, Alūksnē un Rēzeknē, kā arī uzstāsies Latvijas un Mičiganas sadarbības 30.gadadienas pasākumos.

Koncerttūres pirmais koncerts notiks 2.maijā plkst.19 koncertzālē "Lielā ģilde", Rīgā, kur kopā ar Latvijas un Mičiganas orķestriem un orķestru solistiem uzstāsies arī Zemessardzes koris "Stars".

4.maijā plkst.11 abi orķestri piedalīsies Latvijas Neatkarības atjaunošanas 33.gadadienai veltītajā militārajā parādē Alūksnē, bet plkst.14.30 sniegs koncertu Alūksnes Pilssalā, kur orķestriem pievienosies arī Zemessardzes deju ansamblis "Bramaņi".

5.maijā plkst.17 Latvijas Zemessardzes orķestris un Mičiganas Nacionālās gvardes 126. armijas orķestris aicina uz koncertu Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē.

Koncertu programmā iekļautas latviešu un amerikāņu dažādu žanru un stilu kompozīcijas gan pūtēju orķestrim, gan vokālam ar pavadījumu. Koncertos izskanēs arī šai koncerttūrei par godu radītās Mičiganas Nacionālās gvardes 126.armijas orķestra mūziķa Džordana Robertsa un Zemessardzes orķestra mūziķes Ingas Meijeres radītās kompozīcijas.

Koncertus diriģēs Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks majors Andis Karelis un Mičiganas Nacionālās gvardes 126. armijas orķestra priekšniece virsniece speciāliste Kimberlija Ferrante.