Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Kultūra

Prezidents aktrisei Baibai Indriksonei 90 gadu jubilejā sagādā īpašu velti

© Dmitrijs Suļžics/F64

Valsts prezidents Egils Levits, sveicot Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Baibu Indriksoni 90 gadu jubilejā un novērtējot viņas mūža ieguldījumu latviešu kultūrā, lēmis piešķirt aktrisei Cildinājuma rakstu, ziņots Valsts prezidenta kancelejas mājaslapā.

“Jūsu radošais mūžs ir cilvēkmīlestības un profesionālās meistarības paraugs. Jūs esat spoža Latvijas teātra un kino personība, nacionālo tradīciju un vērtību turpinātāja. Jūsu atveidotās lomas gan uz teātra skatuves, gan kino kļuvušas leģendāras un ierakstītas mūsu tautas atmiņā. Jūsu paveiktais ir nozīmīgs ieguldījums latviešu kultūrā. Cildinu Jūsu radošo mūžu un sveicu Jūs skaistajā dzīves jubilejā!” suminot B. Indriksoni, paudis Valsts prezidents.

Svinīgā Cildinājuma raksta pasniegšana notiks, kad valstī uzlabosies epidemioloģiskā situācija.

Kā zināms, aktrise savus 90. šūpuļsvētkus atzīmē šodien, 22. februārī.

«Es esmu atradusi vārdu, kas ļoti precīzi raksturo manu dzīvi šodien - tā ir laiskošanās. Tik laiska dzīve man nav bijusi nekad, septiņdesmit gadu esmu skrējusi un visu ko darījusi, mēģinot apvienot darbu teātrī, kino un televīzijā ar pienākumiem ģimenē, bet laiskoties ir tik brīnišķīgi!» pirms jubilejas Neatkarīagajai saka skatītāju mīlētā teātra un kino aktrise.

Skatītāji īpaši iemīļojuši viņas «Vella kalpu» daiļo krogus meiču Lēni un «saldmēlīti» Olitu leģendārajā Jāņa Streiča filmā «Limuzīns Jāņu nakts krāsā».

Pilnu sarunu aktrisi lasiet ŠEIT.