Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

VAKARA ZIŅAS: Teātra mīļiem kremt Esmeraldas Ermales atlaišana

© F64

Sabiedrības sašutumu ir radījusi latviešu aktrises Esmeraldas Ermales atlaišana no darba Dailes teātrī.

Dairas Āboliņas dokumentālajā filmā, kas veltīta Esmeraldas Ermales dzīvei, viņa saviem laikabiedriem un aktieriem Ligitai Skujiņai, Varim Vētram un Pēterim Gaudiņam atklājusi, ka jaunajā teātra sezonā nebūs redzama, jo viņai paziņots, ka tad viņa neatsāks darbu teātrī, ka jāiet prom. Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers paudis, ka gadu skaits jeb «vecums» šajā teātrī nekalpo par iemeslu atlaišanai. Džilindžers gan noklusē patiesos iemeslus, kāpēc Ermalei piedāvāts cits sadarbības modelis līdzšinējā vietā, raksta portāls «La.lv».

Uzņēmēja Linda Abu Meri savā «Facebook» profilā pauž neizpratni: «Domāju par mūsu paaudzes Baibiņu, kura pēc daudziem gadiem kļuvusi vēl skaistāka, un par to, ka aiz katras mazās krunciņas slēpjas talants un milzu darbs. Seja bez krunciņām ir tikai seja, kam viss priekšā, arī krunciņas. Dailes teātris, šķiet, citu vidū izceļas ar spēju sašķirot cilvēkus pēc sev vien zināmas gradācijas, kuras pamatā ir gadi. Vien būtu godīgi skatītājiem pateikt, kurš ir tas citu likteņu lēmējs, lai arī mēs varam aiziet un konsultēties par to - esam vēl derīgi katrs savam darbam un cik gadu mums vēl atvēlēs. »

Projektu vadītāja Dace Jokste ir pirmā, kas sociālā tīkla «Facebook» profilā sabiedrībai atklāj vēsti par Esmeraldas Ermales atlaišanu no teātra: «Uz skumjas nots beidzas «100 grami kultūras» raidījums par Esmeraldu. Parāda teātra nesaudzīgo attieksmi pret vecumu. Cik gan aizspriedumainā laikmetā joprojām dzīvojam. Ļoti sen man kremt šī attieksme. Kā var tik brutāli nemācēt cienīt cilvēkus, to pieredzi un ilggadēju darbu.».