Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

KULTŪRA: Izvirzīšana Lielajam Kristapam

© Publicitātes foto

Līdz 15. jūlijam Latvijas filmu producenti un autori tiek aicināti pieteikt savas filmas Nacionālajam filmu festivālam Lielais Kristaps. Tas šogad norisināsies no 6. līdz 12. oktobrim kinoteātrī Splendid Palace.

Filmu pieteikšana notiek tiešsaistē. Pieteikumu izskatīšana un vērtēšana norisināsies divos posmos. Filmas un profesionāļus balvu nominācijām izvirza ekspertu komisija, kuru izveido nozares profesionālās organizācijas un institūcijas: Latvijas Kinematogrāfistu savienība, Latvijas Kinoproducentu asociācija, Latvijas Kino operatoru ģilde, Latvijas Filmu mākslinieku ģilde, FIPRESCI Latvijas nodaļa, Latvijas Animācijas asociācija, kā arī Nacionālais kino centrs. Balvas piešķirs starptautiska žūrija.

Festivāla konkursa skati veidos nominanti kategorijās Labākā pilnmetrāžas spēlfilma, Labākā īsmetrāžas spēlfilma, Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma, Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma, Labākā animācijas filma, Labākā debijas filma, kā arī 17 kino ražošanā iesaistītās profesijās. Tāpat notiks studentu filmu konkurss un piešķirta balva labākajai studentu filmai. Tiks piešķirtas arī citas balvas - skatītāju balva, žūrijas īpašās balvas un balva par mūža ieguldījumu Latvijas kinematogrāfā.

Iepazīties ar nolikumu un pieteikt filmas var festivāla mājaslapā - lielaiskristaps.lv.