Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Bezmaksas ceļošanas kartes Eiropas izzināšanai ieguvuši 155 jaunieši no Latvijas

© Publicitātes foto

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) informē, ka Eiropas Savienības (ES) programmas “Erasmus+” iniciatīvas “DiscoverEU” 2023. gada otrajā kārtā bezmaksas ceļošanas kartes ieguvuši vairāk nekā 36 000 Eiropas jaunieši. No Latvijas šo iespēju saņēmuši 155 jaunieši, kuri varēs ar vilcienu izbaudīt neaizmirstamu ceļojumu pa Eiropu. Nākamā pieteikšanās “DiscoverEU” iniciatīvai sāksies jau šī gada aprīlī – Eiropas Jaunatnes nedēļas laikā!

Kopumā 2023. gada oktobra pieteikumu kārtā tika saņemti vairāk nekā 144 038 pieteikumi no visas Eiropas, bet ceļošanas kartes saņēma 35 318 jaunieši. No Latvijas iniciatīvai pieteicās 1154, bet bezmaksas biļetes ieguva 155 jaunieši. Veiksmīgie kandidāti 1-30 dienu ilgā ceļojumā varēs doties laikā no 2024. gada 1. marta līdz 2025. gada 31. maijam. Jauniešiem dalības apstiprinājumus Eiropas Komisija (EK) ir nosūtījusi uz pieteikumā norādītu e-pasta adresi. Tajā norādīta arī informācija par tālāko pieteikšanās procesu un turpmāko rīcību. Aicinām apstiprinātos dalībniekus izskatīt savu e-pastu, lai veiktu pieteikuma apstiprinājumu. Savukārt jaunieši, kuri pieteicās, bet netika apstiprināti dalībai iniciatīvā, arī tiek aicināti sekot līdzi informācijai e-pastā, jo viņi joprojām ir rezerves dalībnieku sarakstā un var saņemt uzaicinājumu piedalīties iniciatīvā arī vēlākā laika posmā - ja kāds no dalībniekiem atsauc vai nav apstiprinājis savu dalību. Atlasītajiem dalībniekiem būs iespējams saņemt arī Eiropas Jaunatnes karti (EYCA), kuru varēs aktivizēt lietotnē “DiscoverEU Travel App”, kas dalībniekiem būs pieejama pēc rezervācijas procesa pabeigšanas. Karte ir derīga vienu gadu pēc aktivizēšanas un nodrošina jauniešiem vairāk nekā 40 000 dažādas atlaižu iespējas transportam, naktsmītnēm, pārtikai, kultūras un sporta pasākumu apmeklējumiem, kā arī apskates objektu apskatei un citām aktivitātēm visā Eiropā.

Mācības un informatīvi pasākumi biļetes ieguvušajiem jauniešiem

“Erasmus+” valstu aģentūras, tostarp JSPA, biļeti ieguvušajiem jauniešiem pirms došanās ceļā rīkos informatīvus pasākumus. Tajos tiks sniegta svarīgākā ar iniciatīvu un ceļošanu saistītā informācija, kā arī būs iespēja iepazīties ar citiem ceļotājiem no attiecīgās valsts. Ceļošanas karti ieguvušajiem jauniešiem no Latvijas mācības klātienē notiks šī gada 8.-10. martā vai 14.-16. jūnijā, savukārt mācību pasākumi tiešsaistē - šī gada 22. martā vai 10. maijā tiešsaistes platformā Zoom.

Biļeti ieguvušie dalībnieki ir personīgi informēti par iespēju pieteikties un var piedalīties tikai vienā aktivitātē, klātienes mācībās dalībnieku skaits ir ierobežots. Jaunietim ir jāizvēlas sev piemērotākais pasākumu un jāpiesakās tam, kā arī līdz 2024. gada 31. martam jāapstiprina sava ceļošanas karte un jāseko instrukcijām saņemtajos e-pastos no JSPA un EK.