Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

“FlixBus” nosauc Latvijas iedzīvotāju populārākos autobusu ceļojumu galamērķus

© Publicitātes foto

Salīdzinot ar aizvadīto gadu, 2023. gadā Latvijā ievērojami pieaudzis tālsatiksmes autobusu pasažieru skaits. Mihals Lemans (Michal Leman),“FlixBus” rīkotājdirektors Baltijas valstīs, norāda, ka ekonomiskās lejupslīdes apstākļos cilvēki vēlas ietaupīt finanšu līdzekļus. Latvijā tālsatiksmes autobusu operators “FlixBus” nodrošina astoņus tālsatiksmes galamērķus, un šogad populārākie no tiem bijuši - Tallina, Viļņa un Kauņa

Šī gada jūlijā “FlixBus”, sadarbojoties ar “Tallink”, nodrošināja savienotos maršrutus no dažādiem autobusu atiešanas punktiem Baltijas valstīs uz Somiju, kas ceļotāju vidū bijuši atzinīgi novērtēti, atzīst Mihals Lemans.

M.Lemans norāda, ka autobusu pasažieru skaita pieaugums atspoguļo divas galvenās tendences, proti, patērētāji meklē izdevīgākās ceļošanas iespējas un videi draudzīgākās alternatīvas lidojumiem.

“Ekonomisko izaicinājumu laikā ceļošanas paradumi mainās. Cilvēki meklē izdevīgākās alternatīvas, jo vēlme ceļot nezūd,” apstiprina M. Lemans. Viņš uzskata, ka mobilitāte ir cilvēktiesību fundaments, kas ietver vairāk par nokļūšanu no punkta A līdz B. “Cilvēkiem būtu jānodrošina iespēja ceļot un iepazīt pasauli, neatkarīgi no tā, kur viņi dzīvo un kāds ir viņu ekonomiskais stāvoklis,” viņš norāda.