Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ P.S.Kultūra

Dziesminieki pulcēsies uz saietu Jaunpiebalgas pusē

No 10. līdz 12.augustam notiks Vislatvijas Dziesminieku saiets Jaunpiebalgas pagasta Lielkrūzēs.

Laika ritums ir neapturams, mēs par to mēdzam pakurnēt, kad pārāk ātri aizskrien patīkamie mirkļi. Mēs mēdzam tam uzgavilēt, kad tuvojas kas ļoti gaidīts. Tas bija tikai pirms gada vai jau gads ir paskrējis, kad sēdējām Lielkrūžu kalnā ap ugunskuru un dziesmas nekādi negribēja izsīkt, lai paildzinātu patīkamo kopābūšanas mirkli. Tagad, kad gads ir gandrīz paskrējis, aicinām jūs augusta otrās nedēļas nogalē atkal doties uz Jaunpiebalgu un atkal piedzīvot dziesmas, dzeju, sirsnīgu kopābūšanu gleznainā Latvijas vietā.

"Es varu izstāstīt savas sajūtas par to, kā smaržo siens, bet nevaru izstāstīt, kā tas ir patiesībā. Man pietrūkst vārdu, lai raksturotu emocijas, kas rodas, kad pilnmēness naktī ugunsskulptūru fonā skan dziesmas. Šīs sajūtas, kuru raksturošanai trūkst vārdu, ir patiesais iemesls, kāpēc gribu aicināt ikvienu braukt un klausīties, piedalīties un sajust pašam to, kāpēc kāds cits jūt nepieciešamību spēlēt ģitāru, rakstīt dzejoļus, radīt un dalīties ar to," atzīst saieta režisors Imants Kulinskis.

Dziesminieku saiets sāksies 10.augusta vakarā ar atklāšanas rituālu, koncerti un radošās darbnīcas piepildīs 11.augusta dienas gaitu. Varēs arī izmēģināt roku dziesmu gleznošanā un sacensties dzejas lasījumos. Šķūnī varēs noskaties ierakstus no iepriekšējiem saietiem un kavēties atmiņās par folkfestivālu norisi 80. gados.