Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Justs laiž apritē “Muzikālajā bankā” atrādīto dziesmu

© Publicitātes foto

“Justs piesaka savu atgriešanos uz Latvijas mūzikas skatuves ar dziesmu “Baltajos palagos”” – šāds pieteikums pirmdien izskanēja no dziedātāja komandas. Šo atgriešanos Justs Sirmais atzīmēja jau sestdien “Muzikālajā bankā”, turklāt izdarīja to spilgti un atmiņā paliekoši.

Dziesmas “Baltajos palagos” autori ir Artūrs Šingirejs (Dons), Rūdolfs Budze (DJ Rudd), Kristaps Ērglis, Reinis Jurkovskis (Xantikvariāts) un pats Justs Sirmais. Dziesmas producents - DJ Rudd. “Muzikālajā bankā” šis gabals izskanēja pēc visu finālistu priekšnesumiem, aizēnojot daudzus no tiem un iesēžoties atmiņā uz ilgu laiku. Justs ir atgriezies! Tas nu ir pilnīgi droši.

Ja nu kādam piemirsies, tad Justs ar savu debijas singlu “Heartbeat” 2016.gadā iekļuva Eirovīzijas finālā un pārstāvēja Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Stokholmā. Viņš ir arī pēdējais, kuram no mūsējiem ir izdevies tikt līdz šī konkursa finālam (15. Vieta). 2018. gadā Justs nāca klajā ar savu debijas albumu “Here I Am”, bet pēc tam vairākus gadus skolojās Britu salās.

“Starp Eirovīzijas lidojumu un šo atgriešanos es uzspēju daudz ko piedzīvot: vienu vakaru es improvizēju džeza bārā ar nezināmiem cilvēkiem svešai publikai, nākamajā dienā es pabeidzu darbus augstskolā ārzemēs un skrienu strādāt par viesmīli vai meklēju gadījuma darbus. Runājot ar saviem vienaudžiem, sapratu, ka neesmu vienīgais, kurš vēl tikai meklē. Un arī kļūdās,” stāsta Justs.

“Lai arī šī dziesma [“Baltos palagos”] ir tikpat kā vēl viena lauzto attiecību dziesma, manuprāt, tā runā tieši par to, ar ko gribu dalīties savā turpmākajā daiļradē - nav viegli izvēlēties vietu, kur būt šajā pasaulē, mēs visi kļūdāmies un mainām domas, un tas ir tikai normāli. Tas ir tas, kas mūs padara dzīvus,” piebilst mūziķis.

Dziesmas video versijas veidošanu atbalstījusi dažādu mākslas veidu, žanru un to radītāju attīstības platforma “Vincent Entertainment”, klipa režisors un operators - Ritvars Bluka. “Klips ir vizuāls vēstījums, tas nav primāri balstīts uz naratīvu, bet tajā ir stāstoši elementi dažādos slāņos. Caur kadrējumu un spilgtajām krāsām tiek nodota emociju pasaule. Tumsa, sarkanais un minimāls krāsu lietojums paspilgtina varoņa iekšējās sajūtas,” stāsta Ritvars Bluka.