Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Markus Riva izdod jaunu dziesmu, taču zaudē “Līviem”

© Publicitātes foto

Gada pirmajā dienā dāvanu klausītājiem sagādājis Markus Riva, publiskojot jaunu singlu angļu valodā “Lose Control” un tā video. Lai gan Markus paudis cerības, ka izdevis “iespējams, pašu pirmo šī gada dziesmu”, šajā jomā viņš zaudējis grupai “Līvi”, kas pamanījās izdot jaunu gabalu tieši pusnaktī. Atkal otrais…

Dziesma “Lose Control” radīta kopā ar partneriem Ukrainā - sadarbībā ar ukraiņu producentu Romanu Nepomņaščiju, ar kuru jau izdotas vairākas dziesmas ukraiņu un angļu valodās. Jaunā dziesma ieturēta enerģiskas un uzrunājošas deju mūzikas žanrā (nepārsteigs, ja beigu galā izrādīsies, ka Markus Riva to iesniedzis arī “Supernovai”…) un aicina uz pilnīgu aizmiršanos dejā. “Tieši tāds ir arī Markus vēlējums saviem klausītājiem šajā gadā - ļauties dzīvei tāpat kā dejai, izbaudot katru tās minūti un nedomājot par to, kā tas varētu izskatīties vērotājam no malas,” vēsta mūziķa PR komanda.

“Pretendēju uz gada pirmo dziesmu Latvijā,” smejas Markus Riva. “Bet, ja nopietni, tad gadumija tradicionāli ir laiks, kad nospraužam dažādus mērķus un izvirzām jaunā gada apņemšanās, un es nolēmu, ka vēl labāk par apņemšanos ir darīt! Tad nu pabeidzu dziesmas ierakstu un steidzu organizēt klipa filmēšanu, lai gadu iesāktu ar muzikāliem jaunumiem.”

Dziesmas videoklipa režisors ir Pāvels Trebukhins, un tas filmēts Kalnu kultūras namā, Nīgrandē. Video producents ir pats Markus, un mūziķis tajā nav baidījies nedaudz paironizēt arī pats par sevi. “Dziesma ir par sava “es” izlaušanos, sabiedrības stereotipiem un normām, personības brīvību un veltīta visiem tiem, kuri jūtas nesaprasti, ierobežoti vai apspiesti. Video apspēlēti dažādi simboli, kurus katrs var interpretēt pa savam,” stāsta Markus Riva.

Pašlaik Markus turpina strādāt pie sava pirmā albuma ukraiņu valodā, paralēli tam arī pie materiāla latviski un, kā pats saka, muzikālie apvāršņi nekad nevar būt par plašu, tāpēc 2024. gads viņa radošajā darbībā solās būt īpaši ražīgs.