Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Britu “Hurts” Siguldas koncertam izvēlas Vulturu un “Sudden Lights”

© Publicitātes foto

Noskaidrojies, kuru mākslinieki 26. jūlijā Siguldas pilsdrupu estrādē iesildīs slaveno Mančestras apvienību “Hurts” – par šī koncerta īpašajiem viesiem briti izvēlējušies pašmāju elektroniskās mūzikas mākslinieci Vulturu un grupu “Sudden Lights”.

Ja par mūsu šī gada Eirovīzijas pārstāvjiem “Sudden Lights” lielākā daļa klausītāju jau vismaz kaut ko zina, tad Vultura jeb Annija Tīna Kukuka varētu būt svešāka, pat neskatoties uz to, ka viņa saņēmusi Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta mikrofons” kā 2022. gada labākā debitante.

Vultura ir latviešu dziedātāja, dziesmu autore, ierakstu producente un elektroniskās mūzikas māksliniece. Viņas debijas solo albums “Not Your Typical Fairytale” izpelnījās kritiķu atzinību kā “daudzsološs muzikāls manifests” un ieguva “zelta mikrofonu” ne tikai debijas kategorijā, bet arī kā gada labākais “electronic/dance” albums. “Ar nelokāmu un veiksmīgu sadarbību ar savu producentu Mark1Records, Vultura prasmīgi apvieno tādus žanrus kā “darkwave”, “new wave”, “synthpop” un “post-punk” ar tradicionālākiem EDM stiliem, piemēram, “drum n' bass”, radot provokatīvu, taču patīkamu klausīšanās pieredzi,” tā jauno mūziķi piesaka koncerta rīkotāji.