Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Virga nosvin dzimšanas dienu un jau gatavojas lielajam apaļās jubilejas koncertam

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 6. aprīlī, savu 59. dzimšanas dienu atzīmēja leģendārais “līvs” - rokmūziķis Ainars Virga. Viņa plānos jau ir 2024. gads – kā nosvinēt savu apaļo 60 gadu jubileju.

Jau skaidrs, ka 2024. gada 6. aprīlī Liepājas Olimpiskajā centrā notiks vērienīgs Ainara Virgas 60 gadu jubilejas koncerts. Tā programmu un viesu sarakstu gan mūziķis sola publiskot, tuvojoties koncertam, taču nav šaubu, ka viņam būs, ko teikt.

Liepājā dzimušais, augušais un joprojām tur dzīvojošais Ainars Virga mūzikā darbojas kopš 1976. gada, spēlējis (hronoloģiskā secībā) grupās “Vabolītes”, “Corpus”, “Neptūns”, “Liepājas kvartets”, “Līvi”, “Riga”, “Liepājas brāļi” un “Virga Hard Orchestra”, taču, protams, ka pāri visam šim sarakstam ir Ainara pašreizējā “darba vieta” - “Līvi”.

2014. gada aprīlī izdots Ainara Virgas pirmais soloalbums “Dziesmas par dzīvi un mīlestību”, kas tika atzīts par 2014. gada labāko metāla un roka albumu. Viņš sarakstījis mūziku arī Liepājas teātra izrādei “Akmeņi” (2005) un mūziklam “Liepājas stāsts” (2007), ar grupu “Līvi” piedalījies Liepājas teātra izrādēs “Kaupēn, mans mīļais” (mūzikas autors Jānis Lūsēns). Ainars ir arī festivāla “Virga fest” un “Līvi fest” organizators un idejas autors. Savas karjeras laikā Ainars sadarbojies ar Olgu Rajecku, Igo, Ivo Fominu, Mārtiņu Ruski (Kanteru), Jāni Buķeli, Andri Ērgli, Alex un daudziem, daudziem citiem dziedātājiem un mūziķiem.