Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Skatītāji pieprasa koncertuzdevuma "Ziedonis. Lācis. Vīrieši." papildizrādes

© Publicitātes foto

Pēc skatītāju pieprasījuma atkal, šoreiz 25. un 26. septembrī, Dailes teātrī izziņoti koncertuzvedumi “Ziedonis. Lācis. Vīrieši.”.

Šomēnes koncertuzvedums “Ziedonis. Lācis. Vīrieši.” saņēma Latvijas sabiedrisko mediju balvu “Kilograms kultūras 2022” kategorijā “Popkultūra”, savukārt Latvijas Pasākumu foruma Izcilības balvas ceremonijā atzīts kā 2022. gada izcilākais koncerts. Iespējams, ka tas atkārtoti stimulējis skatītāju interesi par šo izrādi.

Koncertuzveduma idejas autors Kārlis Lācis atzīst, ka šīs balvas papildus skatītāju pozitīvajām atsauksmēm un ovācijām, rada papildus gandarījuma sajūtu par padarīto. “Ir ārkārtīgi liels prieks, ka mūsu komandas paveikto novērtē gan skatītāji, gan žūrija, tādēļ esam raduši iespēju uzorganizēt papildus koncertus,” atzīst komponists. Koncertā izskanēs Kārļa Lāča dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, kuras izpildīs Jānis Aišpurs, Intars Busulis, Renārs Kaupers, Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Jānis Šipkēvics, Kaspars Znotiņš.

Koncertuzveduma scenogrāfs un režisors ir Reinis Suhanovs, ar kuru kopā uzveduma saturu radīja aktieri Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs. Koncertuzveduma horeogrāfe - Elīna Gediņa.