Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Have No Heroes “Letters To Nowhere”

© Publicitātes foto

“Have No Heroes” ir jau vairākus gadus pastāvoša grupa no Latvijas, kas spēlē itin cerīgu poppanku “Green Day”, “Blink-182” un tamlīdzīgu grupu garā, taču par kuru pie mums gandrīz nekas nav zināms – vismaz ne latviskajos medijos, un, iespējams, ka iemesls tam meklējams tajā faktā, ka publiskajā telpā “izlec” ne tikai “HNH” lapa “Facebook”, bet arī “VKontakte”…

Grupas debijas albums “Plastic World” tika izdots 2018. gadā un izrādās, ka nupat maijā klajā nācis arī otrais studijas albums, turklāt zviedru mūzikas izdevniecības “Black Star Foundation” paspārnē, un tieši tās pārstāvji iesākumā ziņoja, ka Rīgā grupai jau esot rezervēti daži datumi koncertiem - pie mums gan nekas par to nebija dzirdēts. Taču nupat grupa tomēr atzīmējusies ar vēstījumu Latvijas Rokmūzikas asociācijas portālā, aicinot uz prezentācijas koncertu, kas notiks 17. jūnijā “Sporta pagalmā” (tas ir Sporta 2 kvartālā).

Albumā ir 13 melodiski skaņdarbi “par esošo sociālo un politisko situāciju Latvijā un pasaulē, no kuriem katrs skaņdarbs ir kā vēstule par kādu aktuālu tēmu mūsdienu sabiedrībā”. No šiem 13 skaņdarbiem viens ir intro, bet viena dziesma ir arī latviski - “Žanra bēres”, kas ir dziesmas “Funereal Of The Genre” latviskotā versija.

“Mēs neesam piesieti noteiktam žanram, bet mums labpatīk domāt, ka pārstāvam 90. gadu skeitpanka un hārdkora scēnu. Mūzika ik dienu attīstās, mēs apzināmies, ka neesam populārākajā žanrā, tomēr ticam, ka mūsu vēstules uz nekurieni (jeb “letters to nowhere”) sasniegs savus adresātus,“ jau minētajā LRMA portālā vēsta grupa. “Veidojot jauno albumu, piedomājām par ierakstu kvalitāti un centāmies nezaudēt esošo skanējumu. Rakstot šīs vēstules, dikti piedomājām par tēmām, kuras mums ir tuvas.”

PAR. Albums tiem, kam patīk “The Offspring” un tamlīdzīgas grupas. Jau “Plastic World” kā debija bija ļoti cerīgs albums, un arī tā pēctecis neliek vilties - visnotaļ kvalitatīvs un enerģisks poppanks, “Have No Heroes” nudien bez problēmām varētu pat dalīt skatuvi ar šī žanra Rietumu varenajiem. Piemēram, tādi gabali kā “Better Way”, “Divide And Conquer” un “Illusion Of Control”, arī “No Regrets” un “Land Of The Paradox” - augstākā klase!

PRET. Lielākā problēma - vienveidīgums. Taču tā nav tieši “Have No Heroes”, bet gan visa poppanka nelaime.