Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Džo Kokers atkal būs Rīgā

© Scanpix/AFP

30. septembrī Arēnā Rīga paredzēts Džo Kokera koncerts, uz kuru biļetes varēs iegādāties sākot no otrdienas un to cena būs no 20 latiem, nra.lv informē pasākuma rīkotāja pārstāve Diāna Jēkabsone.

Džo Kokers pasaules turnejas ietvaros Rīgā ir bijis vairākkārt. Pēdējo reizi pasaulslavenais mākslinieks viesojās 2007. decembrī. 2008. gadā Jaunā viļņa ietvaros viņš uzstājās Dzintaru koncertzālē.

Džo Kokers ir viens no visu laiku patiesi lieliskākajiem roka balss īpašniekiem. Viņš savu karjeru aizsāka 1961. gadā, vakaros dziedot Šefīldas krogos kā Vans Arnolds un grupa "The Avangers". Pēc trīs gadiem Džo izdeva savu pirmo singlu, "The Beatles" dziesmas "I'll Cry Instead" kaverversiju. Viņa jaunā grupa, "Joe Cocker Big Blues", piesaistīja daudzus pielūdzējus Anglijas ziemeļos. Grupa devās uz Franciju, lai spēlētu Amerikāņu gaisa bāzēs.

Militāristi no Amerikas dievināja Džo. Franči viņu sauca par "Mazo Reju Čārlzu". Kopš Džo parādīšanās Eda Sallivena šovā 1969. gadā, viņu iecienīja arī ASV. Viņš dziedāja lielākajos vasaras rokfestivālos, triumfējot Vudstokā miljons klausītāju priekšā. 1970. gadā Amerikā vien Džo pārdeva albumus trīs miljonu dolāru vērtībā.

Džo Kokers ir dziedājis Britu karaliskajai ģimenei, Nelsona Mandelas dzimšanas dienas koncertā, Berlīnes mūra nojaukšanas koncertā, kā arī Amerikas prezidenta Inaugurācijas ceremonijā.