Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Kylie Minogue "Golden"

© Publicitātes foto

Ja nebūtu Madonnas, tad miniatūrā austrāliešu dziedātāja Kailija Minoga pilnīgi droši varētu tikt dēvēta par popmūzikas karalieni.

Viņas ilggadība slideni nenoturīgajā komercmūzikas lauciņā ir cieņu raisoša: dziedātājas debijas albums “Kylie”, kas tika pārdots vairāk nekā piecu miljonu kopiju lielā tirāžā, izdots 1988. gadā, bet pirmie dažādu valstu hitparāžu Nr.1 “The Locomotion” un “I Should Be So Lucky”, - pat vēl nedaudz agrāk, bet Kailija joprojām ir topā. Savas karjeras laikā viņa izdevusi 14 studijas albumus, desmit mazās platītes, sešus koncertniekus un 11 izlases, bet singlu skaitu nav vēlmes pat mēģināt uzskaitīt. Pēdējos gados popmūzikā pēdējos gados, protams, ir ienākušas jaunas vēsmas un pie šovbiznesa debesīm uzlekušas jaunas zvaigznītes, tomēr Kailija joprojām turas - lai arī štatos “Golden” nav diez ko augstu vērtēts, Britu salās tas bija pirmajā vietā. Albums rakstīts Nešvilā, un varbūt tāpēc dziedātājas ierastā popa un “dance” mikslim klāt nākusi arī neliela deva kantrī (pati Kailija dažās intervijās vēstījusi, ka iedvesmojusies no… Dollijas Pārtones). Kritikas vērtējums par šo darbu ir pozitīvs, lai arī krēslus sajūsmā neviens par to nelauž.

PAR. “Golden” šķiet kā albums, kas ierakstīts savam priekam, jo Kailijai jau sen nevienam nekas nav jāpierāda - simpātiska pieeja. Līdz ar to šis darbs klausāms ļoti viegli, tas ir neuzbāzīgs. Kailijas vokāls joprojām ir pašā augstākajā līmenī, producenti strādājuši vaiga sviedros, savukārt no dziesmām varētu izcelt “Dancing” un “Sincerely Yours”, vēl arī “Stop Me From Falling”, kā arī spridzīgās austrālietes karjeras agrākos laikus mazliet atgādinošo “Raining Glitter”. Standarta versijā tās ir 12 dziesmas, 40 minūtes - ātri, viegli un nesāpīgi.

PRET. Diezgan dīvaini noklausīties Kailijas Minogas albumu un pēc tam teju vai no pirksta izzīst, kura te varētu būt ieteicama dziesma. Patiesībā te tādu nemaz nav, uz potenciāla hita lomu nevelk neviena. Diez vai viņai vajadzētu kaut attāli grābāties gar kantrī ritmiem (neskatoties uz visiem apgalvojumiem, šim stilam viņa nav pietuvojusies pat šāviena attālumā), labāk tomēr darboties sev ierastajā “pop & dance” lauciņā.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.