Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

DIGiTop100: Ventspilī uzstāsies grupa ESTRADARADA ar superhītu "Вите Надо Выйти”

© publicitātes

Jaunais gads sācies ar lielisku ziņu: populārā ukraiņu grupa ESTRADARADA apstiprinājusi savu dalību lielajā DIGiTop100 šovā, kas jau 27.janvārī norisināsies Ventspilī. Populāras grupas mūziķi uz Olimpiskā centra „Ventspils” skatuves izpildīs savu lielāko hītu #ВитеНадоВыйти, kas ir viens no skatītākajiem videoklipiem 2017.gadā, ja analizējam Latvijas iedzīvotāju izvēli.

Ne velti dziesma ar absurdo nosaukumu un liriku ir iesaukta par krievu „Gangnam Style”. Ukraiņu mākslinieki spējuši radīt hipnotizējošu dziesmu, kura paliek atmiņā un nereti skan „galvā” uzreiz pēc pirmās noklausīšanās, gluži kā tas ir ar hītu „Gangnam Style”.

„Ar kolēģiem sēdējām ierakstu studijā un strādājām pie Fjodora pasūtītā remiksa. Kad beidzot darbs bija pabeigts, piecēlos un teicu - Viss, apturiet, Vitjam vajag iziet! Atgriežoties kolēģiem atzinos, ka mana izteiktā frāze vairāk neiziet no galvas un piedāvāju studijā ierakstīt jaunu hītu - spēli ar vārdiem, kuri neizveido nekādu domu, bet tajā pat laikā veido loģiskus teikumus,” atceras Aleksandrs.

Arī pati grupa ESTRADARADA izvēlējusies sev nosaukumu pēc šādas pašas metodes, kā nekā vārds ESTRADARADA nevienā valodā nav atrodams, līdz ar to arī neko nenozīmē! Nosaukums ir vārdu spēle: «эстрада» (estrāde), «радость» (prieks) и «страдание» (ciešanas).

„Katrs grupas nosaukumā pamanīs ko savu, piemēram, pavisam nesen lasīju, ka nosaukums radies pateicoties vārdiem- ”есть радар ада” (ir elles radars). Mēs gluži kā īsta mākslā atstājam jautājumu, ļaujot auditorijai pašai domāt un izdarīt savus secinājumus,” skaidro grupas solists.


Uz singla #ВитеНадоВыйти digitālā vāciņa Apple Music aplikācijā redzams slavenais krievu dzejnieks un rakstnieks Aleksandrs Puškins, kurš sēž prestižas automašīnas aizmugures sēdeklī. Kas saista deviņpadsmitā gadsimta rakstnieku ar populāro 2016. gadā radītu hītu un, kāpēc Puškins sēž bruņotā automobilī, ir jautājumi, kuri palikuši bez atbildes. Bet tas ļauj grupas faniem attīstīt savu radošo domāšanu.