Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Carnival Youth" iziet brīvā dabā

4 + 1 = 4. Grupā Carnival Youth ir it kā četri dalībnieki, it kā pieci. Basģitārists Matīss Kļaviņš (pirmais no kreisās) koncertos ieņem Aleksa Luriņa (pirmais no labās) vietu, taču radošajā procesā grupā joprojām ir arī Alekss. Trīs pārējie – Edgars (balss, ģitāra) un Emīls (balss, bungas) Kauperi, kā arī Roberts Vanags (balss, taustiņi) © Publicitātes foto

Šo sestdien, 26. augustā, Siguldas pilsdrupu estrādē uzstāsies Carnival Youth – pašmāju cerīgākajai indīroka apvienībai šis būs līdz šim lielākais brīvdabas koncerts.

Pirmo soli Siguldas virzienā karnivāļi spēra jau augusta sākumā, kad publicēja videoklipu jaunākajam grupas singlam Stūre no albuma Vienā vilcienā - tas tika filmēts tieši Siguldā. Brīvdabas koncerts tiek pieteikts kā līdz šim vērienīgākais. Minētais albums tajā tiks atskaņots pilnā garumā, tāpat izskanēs iepriekš izdotajos albumos No Clouds Allowed un Propeller iekļautais skaņu materiāls, kā arī vairākas iepriekš koncertos neatskaņotas dziesmas. Iesildītāju lomā uzstāsies pašmāju psihedēliskā roka grupa The Bad Tones (iepriekš pazīstami kā The Pink Elephant). Ieeja koncerta teritorijā no pulksten 18, iesildītāji savu uzstāšanos sāks astoņos, savukārt Carnival Youth muzicēšanas sākums paredzēts pulksten 21.15. Vakara gaitā uz skatuves kāps arī vairāki īpašie viesi. Teritorijā būs iespējams iegādāties ēdienus un dzērienus, kā arī produkciju ar grupas simboliku, taču rīkotāji aicina cilvēkus ņemt līdzi skaidru naudu. Noderīga informācija: vilcienu kustības saraksts ir papildināts ar īpašu Sigulda-Rīga reisu naktī pēc koncerta. No Siguldas tas aties 27. augustā pulksten 0.30, pa ceļam pieturēs Egļupes, Inčukalna, Vangažu, Garkalnes, Juglas, Čiekurkalna un Zemitānu stacijās un Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā pietauvosies pulksten 1.36. Apmeklētājiem, kas uz koncertu dosies ar auto, būs pieejama stāvvieta netālu no Siguldas pilsdrupu teritorijas. Lai izvairītos no sastrēgumiem, organizatori aicina klausītājus ierasties laikus.