Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Olas "Ir klāt"

© Publicitātes foto

Jau ap Lieldienām klajā nāca hiphopa apvienības “Olas” debijas albums, kam sekoja koncertēšana pa dažādām latvju pilsētām, bet nu klāt pats lielākais pasākums – piektdien, 26. maijā, “Olas” uzstāsies koncertzālē “Palladium”.

Jāatgādina, ka šī apvienība radusies kā humora projekts pirms aptuveni trīs gadiem, metot kopā kauliņus kādreizējiem kursa biedriem Žanim Pavlovskim un apvienības “Kreisais krasts” pārstāvim Arvim Reikam. Jau pirmā pusgada laikā “Olas” sasniedza pārsteidzošus datus interneta vietnē “Youtube” - šobrīd videoklipu skatījumi kopumā pārsniedz 20 miljonus! Albums, koncerttūre, “Palladium” - nav slikti šādiem jaunuļiem, vai ne? Albumā klausāmas 14 prikolrepa (pašu “Olu” ieviests apzīmējums) kompozīcijas, kas tapušas no apvienības izveides pašiem pirmsākumiem līdz pat šā gada pavasarim, tostarp populārākie hiti “Daudz naudas”, “Dzīvoju pie mammas”, “Priekšnieku nav”, “Keep Calm Like Kristaps Porziņģis”, sadarbībā ar Renāru Zeltiņu ierakstītais “Prezidents”, kopā ar Nikolaju Puzikovu tapušais singls “Policists” u.c., taču ir arī vairākas līdz šim nedzirdētas dziesmas.

PAR. Lai cik arī ilgi uz lielās skatuves darbojas “Olas”, tik un tā pati labākā viņu dziesma ir debijas hits “Zemgus Girgensons”, protams, laba ir arī dziesma par Kristapu Porziņģi. Joprojām nav apnicis “Prezidents”, lai gan šajā gabalā visu medu ar darvu sapilina kusli dziedošais Renārs Zeltiņš (to viņš dara arī dziesmā “Kupidons”, taču tajā par laimi nekāda medus nav). No mazāk dzirdētajām izcelt varētu varbūt vienīgi dziesmu “Viss slikti”, kurai ir veiksmīgs vadošais sempls un arī visai veiksmīgs teksts.

PRET. Liela vilšanās. Kaut kā šķita, ka šiem abiem puišiem ar humora izjūtu viss ir kārtībā, taču pēc albuma noklausīšanās tā vairs nešķiet. Ja īsi par “Olu” dziesmu tekstiem, tad tie lielākoties ir par naudas pelnīšanu, ka viņi paši sev ir noteicēji un to, ka par viņiem vien visi runā, visiem viņi šausmīgi interesē un visiem no rīta līdz vakaram interesantākas tēmas par dueta apspriešanu nav. Varbūt tas ir “prikols”? Tādā gadījumā mazgadīgi neveiksmīgs. Starp citu, vai tas vispār ir reps? Piemēram, “Priekšnieku nav” ir izteikts “dance pop”, “Policists” un “Pāri okeānam” - arī uz to pusi, bet “Kupidons” - vēl sliktāk.

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.