Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā uzstāsies niknie beļģu "Nasty"

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 2. martā, klubā „Nabaklab” pirmoreiz Latvijā un arī Baltijas valstīs ar koncertu viesosies metālkora apvienība „Nasty” no Beļģijas.

Grupa “Nasty” dzimusi 2004. gadā, pašķiroties beļģu “beatdown” grupai „Van Damme” (vai nav skaists nosaukums?!). Lai adaptētos smagās mūzikas tirgū, īpaši ilgs laiks nebija nepieciešams - praktiski uzreiz pēc minialbuma „TheBeginning” (2005) izdošanas „Nasty” saņēma aizvien vairāk uzmanības kā no pašmāju, tā arī vācu “hardcore” mūzikas skatuves pārzinātājiem, pārsteidzot klausītājus ar savu smago, robusto mūziku - klasiska “beatdown” un ritmiska “deathmetal” apvienojumu, tāpat arī ar intensīvajiem koncertiem.

Līdzīgu apvienību vidū beļģu apvienība izcēlās ar izaicinošajiem un politiskajiem dziesmu tekstiem, bet „Nasty” debijas albums „DeclaringWar” (2006) satricināja Eiropas metālkora skatuvi ar savu nepieradināto skanējumu un enerģiju, kādu gadiem nebija izdevies saklausīt no citām Eiropas grupām. Pašlaik “Nasty” kontā ir pieci studijas albumi, no kuriem pēdējais “Shokka” izdots 2015. gadā. Cik nu izdevies šo grupu redzēt un dzirdēt interneta vietnē Youtube, tas tiešām ir galēji nikns un smags metālkora paveids, kas “Nasty” koncertos izskan teju vai sprādzienbīstami - apdrošiniet veselību, pirms ceturtdien dodieties uz “Nabaklab”! Jāpiebilst, ka beļģus iesildīs „TwoWrongs" no Tallinas - grupa, kas tiek pieteikta kā “hardcore” apvienība, lai gan patiesībā spēlē itin tipisku igauņu “thrashmetal”.