Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Usher - "Hard II Love"

© Publicitātes foto

Ieraugot mūzikas ierakstu veikalu plauktos kādreizējā “r&b” karaļa Ašera (viņam šobrīd ir jau 38 gadi) jauno studijas albumu, reakcija bija līdzīga tai, kāda būtu pamanot jaunu garadarbu, piemēram, no Dr. Albana – kā, viņš vēl dzīvs (radošā ziņā)?!

Šis amerikāņu mūziķis pasaules slavu guva pēc sava otrā albuma “My Way” (1997) un tajā iekļautās dziesmas “Nice And Slow” izdošanas, panākumus stiprināja arī nākamais disks “8701” (2001) ar tādiem gabaliem kā “U Remind Me” un “U Got It Bad”. Abi šie ripuļi kopumā tika pārdoti vairāk nekā astoņu miljonu kopiju tirāžā, savukārt nākamais albums “Confessions” (2004) jau sasniedza biedējošus skaitļus - vairāk nekā 20 miljoni kopiju. Saprotams, ka Ašers varēja peldēties naudā - vienubrīd viņš pat bija NBA kluba “Cleveland Cavaliers” līdzīpašnieks. Pašlaik Ašera kontā ir astoņi studijas albumi (iepriekšējais “Looking 4 Myself” tika izdots 2012. gadā) un neloģiski daudz (deviņas) labāko dziesmu izlases, vesela čupa ar “Grammy” un cita veida balvām, kā arī iespaidīga filmogrāfija.

PAR. Ašers sekojis līdzi jaunākajām modes tendencēm mūzikā: bruņojies ar veselu grēdu producentu, viņš centies savu ierasto “r&b” atšķaidīt ar mazliet elektroniskāku piesitienu. Kaut kas arī sanācis, piemēram, garā kompozīcija “Tell Me” vai īpatnējā dziesma “Missin U”.

PRET. Šo albumu var klausīties tikai aiz žēluma pret aizgājušo laiku godību, grūti atrast kādu citu iemeslu likt šo apaļumu uz CD atskaņotāja. Piektā vieta amerikāņu topā, dzimtenē 28 000 pārdotu kopiju - arī tas par kaut ko liecina.