Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: "Rebel Riot - "The Good, The Bad And The Heavy"

© Publicitātes foto

Pašmāju “hard & heavy” komandas “Rebel Riot” trešais studijas albums nāca klajā 11. novembrī – akurāt tajā pat datumā, kad pirms četriem gadiem šī komanda izdeva savu otro albumu “Destructive Chaos”. Pēc tam grupa devās albuma prezentācijas tūrē uz trim Somijas pilsētām – Helsinkiem, Lahti un Kouvolu (kopā ar somu grupām “Prime Time Violence“ un “Social Stain“), savukārt diska prezentācija Rīgā, Liepājā un citās Latvijas pilsētās plānota šā gada sākumā.

Ieraksts tapis Rīgā sadarbībā ar skaņu inženieriem Edgaru Ķauķi jeb Melno (“Linga“, “Huskvarn“) un Gintu Lundbergu, bet izdots vietējās skaņu ierakstu kompānijas “Thunderforge Records” paspārnē, kur mājo arī latviešu labākās smagā metāla apvienības “Skyforger“ un “Sanctimony“. “Stāsts albuma dziesmās vijās ap cilvēka spēju sadzīvot pasaulē, kur ik brīdi dzīve mijās ar gaišo un tumšo, labo un ļauno, tikumiem un netikumiem. Skatījums uz to, kā tas ietekmē katra izvēlētos tēlus dzīvē un kur visam pa vidu ir vieta smagajai rokmūzikai,“ tā paši mūziķi.

PAR. Ja savā debijas albumā “Make A Mess” (2010) grupa žmiedza vienkāršu un patiesu 80. gadu “hard & heavy”, tad tagad “Rebel Riot” skanējumu ir bagātinājuši arī ar citiem elementiem, dažbrīd visai “zak-vaijeld-iskiem” (piemēram, dziesmā “Dark Wizard”), savas saknes nezaudējot. Profesionāli ļoti audzis ir vokālists (Roberts Cēris), teicami spēlē soloģitārists (Jānis Kažemaks), līmeni tur arī ritma sekcija (basists Kaspars Pētersons un bundziniece (!) Kristīne Segliņa). Tipiskākā dziesma - “Big Fat City” ar dzenošo ritmu un spožo ģitārsolo, bet pati labākā tomēr ir “Legacy”, kas momentā iebliež pa galvu.

PRET. Deviņas dziesmas, no kurām īpaši vērts pievērst uzmanību tikai vienai, bet pārējās atmiņā kaut kā neaizķeras - rezultāts nav slikts, taču varēja arī labāk.