Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Nikolajs Puzikovs - "Te nu es esmu"

© Publicitātes foto

«Dziedošais policists» (ja precīzi - Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa Kārtības policijas Operatīvās vadības grupas kārtībnieks) Nikolajs Puzikovs laikam ir viens no pirmajiem latvju mūzikā, kura debijas albums vienlaicīgi ir viņa «the bests» jeb labāko dziesmu apkopojums.

Kādreizējā šova «OKartes akadēmija» atraduma pirmais disks tika tik ilgi «marinēts», gaidot komerciāli izdevīgākos laikus, ka nu šie laiki sen ir nokavēti (Nikolajs spicē bija pēc uzvaras «Muzikālajā banka» ar dziesmu «Dievs tevi mīl»), taču gan izdevēji no «Mikrofona ierakstiem» izskaitļojuši kaut ko nespeciālista acij neredzamu. Šajā apkopojumā ir «dziedošā policista» pēdējos piecos gados ierakstītās dziesmas, tostarp jau minētā «Dievs tevi mīl», kopīgi ar DJ Dween radītās «Ceļojums» un «Tu esi karsta», tāpat radiostacijās dzirdētās «Mana mīļā meitene» un «Meitene no 6b», Mārtiņa Freimaņa «Princesīte», kā arī citi gabali. Kā papildus celiņi diskam pievienotas dziesmu «Mana zeme zied» un «Te nu es esmu» angliskās versijas un duets ar Eviju Sloku dziesmā «Tāpat vien». Starp citu, interneta vietnē YouTube atrodamo Nikolaja dziesmu skatījumu skaits pārsniedz trīs miljonus - neganti labs rādītājs!

PAR. Lai kā arī daudzi nesmīkņātu par Nikolaju, tik traki nemaz nav. Šis albums nebūt nav sliktākais, kas dzirdēts latvju mūzikā, te ir pat vairāki labi deju mūzikas un popa gabali. Lielākais nopelns tajā ir pieredzējušajiem latvju komercmūzikas bukiem Artūram Palkevičam («Mana zeme zied», «Dievs tevi mīl» un roķīgais «Viens un tas pats») un Kasparam Dvinskim jeb DJ Dween («Ceļojums», «Tu esi karsta», «Mana mīļā meitene»), savukārt tituldziesma iepirkta no skandināvu producentiem. Beigu galā sanācis visnotaļ klausāms albums. Nav ne vainas.

PRET. Kad (ja) klausieties šo albumu, galvā atslēdziet tekstu uztveršanas sistēmu - dziesmu vārdos nekādā gadījumā nedrīkst iedziļināties, tos nevajag pat klausīties. Par mūziku - parasts šlāgerdeju albums, tiesa, šādus produktus izdevniecība «Mapl’s» jau 90. gados štancēja teju ik pēc pāris dienām.