Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Latviešu grupa nominēta ASV Neatkarīgās mūzikas balvai

© Publicitātes foto

Latvijas grupas „Once Upon” dziesma “A Letter to My Agony” nominēta ikgadējai, pēc skaita piecpadsmitajai, ASV „Independent Music Awards” jeb Neatkarīgās Mūzikas balvai labākā “metal/hardcore“ singla kategorijā, tādējādi tiekot atzīta par vienu no šā gada ievērojamākajiem neatkarīgās mūzikas ierakstiem. Šobrīd „Once Upon” dziesma ir izturējusi sīvu konkurenci, iekļūstot to piecu dziesmu sarakstā, kas pretendē uz balvu. Latviešiem konkurentos ir amerikāņu grupas “All Hail The Yeti”, “Incite”, “Chrysalis” un “Rivethead”. Uzvarētāju pasludināšana un apbalvošanas ceremonija risināsies 12. novembrī Ņujorkā.

„Independent Music Awards” šogad tiks pasniegtas 15. reizi, akcentējot inovatīvos mūziķus, kas savus ierakstus izdevuši paši, kā arī neatkarīgo ierakstu kompāniju māksliniekus. „Metal/Hardcore” nomināciju ierakstus vērtējusī žūrija sastāv no pazīstamiem mūziķiem un mūzikas industrijas pārstāvjiem. Tā, piemēram, žūrijā pārstāvētas tādas grupas kā „Evanescence” (pati Eimija Lī!), „Slayer” , „Shinedown”, „Sepultura”, „The Allman Brothers Band” u.c.

Alternatīvā jeb modernā metāla grupa „Once Upon” radusies 2012. gada rudenī, tās sastāvā ir Artūrs Ročāns (vokāls), Edgars Meijers (ģitāra), Artūrs Krasts (bungas), Jānis Brolišs (ģitāra) un Edgars Poika (basģitāra). Pagaidām lielākie tās panākumi - 2014. gada aprīlī „Once Upon” piedalījās konkursa „Metal 2 Tthe Masses” Latvijas atlasē, un pēc žūrijas un fanu lēmuma tika izvēlēta pārstāvēt Latviju lielākajā britu smagās mūzikas festivālā „Bloodstock 2014”.