Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pieejams Līvu leģendārā albuma 20 gadu jubilejas izdevums

LĪVI, 1994. Kas mums ko var padarīt?! No kreisās: Jānis Grodums, Ainars Virga, Tomass Kleins, Dainis Virga un Aivars Brīze © Publicitātes foto

Leģendārās grupas Līvi ne mazāk leģendārais albums K.M.K.V.P. piedzīvojis atkārtotu izdevumu.

Pirmo reizi šis Līvu albums dienasgaismu piedzīvoja 1996. gadā, taču, sagaidot šī albuma divdesmito gadadienu, tagad tas ir pieejams atjaunotā, jubilejas izdevumā ar četrām papildu dziesmām no skaņu ierakstu kompānijas Mikrofona ieraksti arhīva. «Atkārtoti izdot šo albumu ierosināja Ainars Virga. Šo albumu un tā ierakstu atceros labāk par citiem Līvu albumu ierakstiem, jo pats ņēmu aktīvu dalību kā dziesmu rakstīšanā, tā arī albuma ieraksta organizēšanā un, protams, arī izdošanā,» klāsta mikrofonietis Guntars Račs. «Lai kādi Līvu sastāvi arī nebūtu piedzīvoti, šis ir viens no pazīstamākajiem un spēcīgākajiem - Aivars Brīze, Jānis Grodums, Ainars Virga, Tomass Kleins un Dainis Virga. Vēl šodien atceros to radošo un elektrizēto atmosfēru, kas valdīja G.E.M. ierakstu studijā, kur ieraksta procesus pārraudzīja nesen no ASV uz Latviju strādāt un dzīvot atbraukušais Gatis Gaujenieks. Neiztika arī bez strīdiem un kurioziem, bet par to kādu citu reizi...»

Jāatgādina, ka šajā albumā ir tādi hiti kā Es karājos tavā bizē (jeb vienkārši Bize), arī Kādā brīnišķā dienā un Zelta sirds, kuru tās mūzikas autors Ainars pats uzskata par vienu no savām mīļākajām un visgrūtāk tapušajām dziesmām. Šajā albumā ir arī dziesmas Dzelzsgriezējs stepa versija, kuras ierakstā piedalījies Māris Pūris, kurš studijā ieradās ar savu īpašo paklājiņu un apkaltajām kurpēm. Šis ir albums, kurā ir vienīgā Raimonda Paula dziesma, kuru Līvi savā vairāk nekā četrdesmit gadu pastāvēšanas laikā jebkad ir ierakstījuši studijā: tā ir leģendārā Pusnakts balāde, kuras piedziedājumā izmantotā frāze Kas mums ko var padarīt arī kļuva par visa albuma nosaukumu, jo tieši to nozīmē abreviatūra K.M.K.V.P. Savukārt bonusā - agrāk albumos nepublicētais, bet radio ik pa laikam skandinātais kopdarbs ar Robertu Gobziņu Tas ir labais!, dziesmas Vecais, mums ir laimējies! akustiskā versija un Līviem koncertos tik bieži pieprasītās dziesmas Meitene zeltene studijas ieraksts. Pavisam īpašs bonuss ir 1996. gada koncertieraksts, kas veikts Slampes kultūras namā: tajā Līvi izpilda daudzu pazīstamu grupas dziesmu popuriju.