Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Trivium - "Silence In The Snow"

© publicitātes

Šī gadsimta sākumā izveidotā floridiešu „heavy metal” apvienība „Trivium” smagās mūzikas pasaulē kotējas (jeb kotējās...) visai augstu, tāpēc nav brīnums, ka relatīvi īsā laika posmā kvartetam izdevies izdot jau septīto studijas albumu. „Silence In The Snow” ir zīmīgs ar diviem faktiem: pirmoreiz tā iespēlēšanā piedalījies bundzinieks Mets Madiro (viņš priekštecis Niks Augusto pērn grupu pameta), un pirmoreiz grupa balstījusies tikai uz tā saucamo „tīro” vokālu, atsakoties dziedājumā izmantot ekstremālākus paņēmienus.

Producenta lomu šoreiz uzņēmies Maikls Baskete, kurš savā aktīvā var ierakstīt sadarbību arī ar pašu Slešu, kā arī grupu „Alter Bridge”. Izdevēji – joprojām „Roadrunner Records”. Savas pastāvēšanas laikā „Trivium” izdevies pārdot vairāk nekā miljons savu albumu kopiju un, kā izskatās, arī „Silence In The Snow” būs gana veiksmīgs darbs: tas guvis pārsteidzoši labas mūzikas kritiķu atsauksmes, „Billboard Top 200” ticis respektablajā 19. vietā, savukārt roka albumu kategorijā ir pat trešais.

PAR. Pa kādam labam un interesantam gabalam te atrast var. Piemēram, „Dead And Gone” ar veiksmīgo Korija Beljē soloģitāras partiju. Varbūt noderēs arī „The Ghost That’s Haunting You”.

PRET. Kā var desmit gadu laikā no itin perspektīva „thrash metal” nodzīvoties līdz kaut kam tādam?! Ierindas „heavy metal”, kas tikai brīžiem bagātināts ar enerģiskākiem, tas ir, no citām grupām ar kaut ko atšķirīgākiem ritmiem. Vokālistu Metjū Hīfiju vispār vajadzētu nosūtīt uz grupu „One Direction”. Nē, amerikāņus ar prātu nesaprast...

 * Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.