Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Izlase - "Don’t Fall Asleep At The Wheel"

© publicitātes

Jau gadiem Bauskas kantrimūzikas festivāla producents Uldis Ozoliņš apkopo šādas izlases, kurā tiek iekļautas festivālā piedalījušos grupu un izpildītāju kompozīcijas. Tāpat arī šoreiz, tomēr šī izlase ir īpaša – tajā ir apkopotas tikai angliski skanošās kompozīcijas.

Kā skaidroja pats Uldis Ozoliņš, tā iemesls ir tāds, ka latviski skanošās, maigi izsakoties, nevelk līdz pasaules klasei. Divi mūsējie tomēr šajā izlasē ir iesprukuši – Pita Andersona „The Swamp Shakers” ar dziesmu „Don’t Touch”, kā arī „Flame And The Rolltones” ar „Happy And Glad”. Pārējie – Tī Grems Brauns (viņš Bauskā uzstājās šogad), „The Bellamy Brothers”, Billijs Jeitss, „Asleep At The Wheel”, Tekss Robinsons, Katja Keije, „Modern Earl”, Dags Edkinss, Deniels Tī Koutss, „South Mountaine” un citi – visi kantrimūzikas pasaulē vairāk vai mazāk pazīstami vārdi, visi uzstājušies Bauskas festivālā, kas notiek jau kopš 1999. gada.

 

PAR. Prieks, ka mūsējie nepazūd uz šī kantrimūzikas zvaigžņu plejādes fona, it īpaši Atis Zviedris jeb Flame ar savu brigādi, kas tika salīdzinoši nesen sāka nopietni darboties tik plašos mērogos – par Pita Andersona meistarību nevienam šaubu nav. Kaut ko šeit var atrast arī cilvēki, kuriem kantrimūzika ir pasveša, piemēram, kā šo rindu autors īpatnējos horvātu „Crooks & Straights”.

 

PRET. Kantrimūzikas faniem tā ir kā dzīvesveids, pārējiem... Šlāgeris. Un kāda starpība, ka Amerikā radies šlāgeris.