Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

MŪZIKA: Saldus saule nenoriet

Saldus saule vienmēr ir bijis apmeklētāju iecienīts rokfestivāls © Publicitātes foto

Jau sestdien, 1. augustā, Saldus Kalnsētas parkā uz lielās skatuves kāps Latvijā pazīstami un iemīļoti mākslinieki, lai uzstātos senākajā Latvijā notiekošajā rokfestivālā Saldus saule.

Šā gada īpašais projekts ir Rudens vēju muzikants, kurā Fēlikss Ķiģelis sapulcinājis Latvijā pazīstamus mūziķus, kuri atskaņos viņa tēva Ērika Ķiģeļa dziesmas.

«Projekts Rudens vēju muzikants īpaši gatavots tēta jubilejas pasākumam, kas 9. maijā notika Rīgā, mūzikas namā Daile,» stāsta Ērika Ķiģeļa dēls Fēlikss. Šogad aprit 30 gadu kopš leģendārais līvs traģiski gāja bojā, viņam būtu apritējuši 50. «Nākamā vieta, kur projekts tiek realizēts, ir rokfestivāls Saldus saule. No vecajiem līviem projektā Rudens vēju muzikants ir Igo, Vilnis Krieviņš un Guntars Mucenieks, arī tēta draugs Armands Alksnis, vēl piedalās Mārtiņš Burkevics, Jānis Buķelis, es un arī saldenieks Andris Akermanis ar Cik dažādi,» stāsta Fēlikss. «Gribam, lai festivālā Ērika Ķiģeļa mūzika izskanētu, cik iespējams tuvu oriģinālam. Pa šiem gadiem ir bijis tik daudz aranžējumu, tāpēc gribas, lai kopā ar Igo, Vilni un Guntaru izskanētu oriģinālās notis. Programmā iekļautas arī tās tēta dziesmas, kas sen nav spēlētas, piemēram, Jānītis pīpē un Aprīļa pilieni, instrumentālais skaņdarbs Sapnītis. Kalnsētas parka estrāde ir mājas šai mūzikai. Tas būs veltījums tētim, rokfestivālam Saldus saule un saldeniekiem,» stāsta Fēlikss. «Līdz desmit gadu vecumam šīs dziesmas klausījos platēs. No bērnības par tām man palikušas tik gaišas un spēcīgas emocijas! Programmā Rudens vēju muzikants maksimāli tuvojamies manam bērnības oriģinālam. Pēdējos desmit gados klausītājiem šīs mūzikas pietrūka.»

Festivālā šogad uzstāsies The Sound Poets, Pērkons, Dzelzs vilks, Fēlikss Ķiģelis un projekts Rudens vēju muzikants, Opus Pro, Ivo Fomins, Linga, Pienvedēja piedzīvojumi, Laika suns, Ryga, Rusted Wheel. Jau sākot no paša rīta agruma, visas dienas garumā pļavā aiz Cieceres upītes notiks sportiskas un mākslinieciskas atrakcijas, gadatirgus un izklaide visai ģimenei. Jāatgādina, ka Saldus saule notiek jau no 1987. gada – šķiet, šis ir pats senākais mūzikas festivāls Latvijā. 28 gadi.