Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Grupas U2 solists Bono atklāj, kāpēc vienmēr valkā saulesbrilles

© Scanpix

Leģendārās britu grupas U2 solists Bono atklājis, ka visu laiku valkā saulesbrilles, jo cieš no glaukomas, kas ir progresējoša acs saslimšana. Tā rada izmaiņas redzes nervā, kam seko izmaiņas redzē.

Lai arī daudzi pieņēmuši, ka Bono gan ārā, gan iekštelpās valkā saulesbrilles, jo tā ir viena no viņa kā rokzvaigznes īpatnībām, 54 gadus vecais īrs atzinis, ka cīnās ar glaukomu jau divas dekādes. Tā kā slimība viņa acis padarījusi jūtīgas pret gaismu, saulesbrilles palīdz mūziķim redzēt.
 
Grupa nesen izlaidusi jaunu albumu ar nosaukumu "Songs Of Innocence". Šī albuma izlaišanas veids sadusmojis tūkstošiem cilvēku visā pasaulē- sadarbībā ar iTunes grupas albums bez maksas automātiski pievienots tā lietotāju mūzikas bibliotēkām.

Glaukoma ir viens no galvenajiem akluma cēloņiem un šī slimība visbiežāk novērojama pacientiem pēc 35 gadu vecuma. Visbiežākais slimības simptoms ir paaugstināts acu spiediens. Ja glaukoma tiek atklāta savlaicīgi, ir iespējams veiksmīgi novērst tās izraisīto redzes zudumu.