Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Allegaeon, "Elements Of The Infinite”

© publicitātes

Relatīvi jauna amerikāņu „technical melodic death metal” komanda, kuras veikums CD izskatā mistiskā kārtā nokļuvis arī Latvijas mūzikas ierakstu veikalu plauktos. Grupa Allegaeon dibināta 2008. gadā, tās kontā ir trīs studijas albumi, no kuriem pēdējais izdots respektablās izdevniecības „Metal Blade” paspārnē. No sākotnējā sastāva joprojām grupā ir vokālists Ezra Heinss, pārējie – Maikls Stankels (ģitāra), Gregs Bērdžess (ģitāra), Korijs Arčuleta (basģitāra), Brendons Parks (bungas).

Neviens no šiem vīriem smagās mūzikas pasaulē neko neizsaka, tāpat arī šī grupa, par kuras gaitām internetā nav diez ko daudz informācijas. Ja par līdzībām, tad arī te zinoši cilvēki mocījušies meklējumos, kas nav vainagojušies ar lieliem panākumiem – interneta saitē „metal-archives” tuvākās paralēles vilktas ar amerikāņu grupu Arsis, savukārt eiropieši Allegaeon mūzikā atraduši kādu kopsaucēju ar Dark Tranquillity no Zviedrijas (nav gan skaidrs, kur šeit līdzības...). Neskatoties uz to, latvju faniem šīs grupas garadarbs aptaustāmā gabalā ir pieejams, turklāt nevis viena, bet dubultdiska formātā – vismaz apskatnieka rokās patrāpījās šo amerikāņu jaunākais albums „Elements Of The Infinite”, kuram kā otrs disks pievienots EP „Preaching The Machine”.

PAR. Absolūti netop skaidrs, kāpēc Allegaeon pagaidām nav izsitušies plašākā apritē – spēlē patiešām labi! Ģitāristu meistarība ir nenoliedzama, arī Heinsa vokālam nav ne vainas, turklāt kompozīcijas ir vienlaicīgi gan niknas un smagas, gan tajā pat laikā melodiskas, ar nelielām simfometāla iezīmēm. Bet kronis visam ir episki monumentālā "Genocide For Praise - Vals For The Vitruvian Man" padsmit minūšu garumā, kurā būtībā ir teju viss, kāpēc fanot par melodisko „techno death”. Noklausieties šo albumu, smagās mūzikas fani, šajā procesā pavadītais laiks nebūs nomests zemē!

PRET. Tā īsti nekā iebilstama nav. Protams, šādas grupas pasaulē droši vien ir čupām un grēdām, bet – ne jau par visām tām var uzzināt, ne jau visas var noklausīties. Allegaeon zvaigznes no debesīm negrābs, tas arī ir skaidrs.

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.