Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Mēģinās noteikt 50 labākos restorānus Latvijā

© publicitātes/Māris Lagzdiņš

Šā gada jūnijā tiks noskaidroti 50 labākie restorāni Latvijā, kurus, vērtējot pēc speciāli izstrādātiem kvalitātes kritērijiem, noteiks restorānu nozares eksperti un speciāli izveidota žūrija.

Šāds Latvijas labāko restorānu saraksts tiks veidots pirmo reizi un tam dots atbilstošs nosaukums - "Ekselence 50 labākie restorāni Latvijā 2013". Restorānu saraksts tiek veidots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību Latvijas restorānu kultūrai, atspoguļotu restorānu kvalitāti un veicinātu to apmeklēšanu.

"Mūsu galvenais uzdevums ir apzināt labākos restorānus Latvijā, turklāt, lai kliedētu mītu, ka labākie restorāni atrodas tikai Rīgā, būtisku uzmanību veltīsim arī reģionu restorāniem. Esam gandarīti, ka, pateicoties ģenerālsponsora gardēžu saldējuma "Ekselence" un sponsoru "Arkolat", "Dansukker", "S.Pellegrino" atbalstam, kopīgi varēsim izveidot neatkarīgu un objektīvu ekspertu vērtējumu par labākajiem restorāniem Latvijā," stāsta projekta iniciators Normunds Norenbergs.

Restorānu vērtēšanā tiks iesaistīti restorānu nozares profesionāļi, gardēži, žurnālisti un blogeri. Bez tam tiks izveidota arī neatkarīga restorānu ekspertu žūrija, kura apsekos restorānus un galīgais vietu sadalījums tiks noskaidrots, ņemot vērā visus vērtējumus.

"Pavārmāksla ir meistarības izkopšana, neatlaidīgi tiecoties pēc pilnības. Mēs esam gandarīti būt daļa no šīs restorānu meistarības atpazīšanas un novērtēšanas, veidojot sarakstu "Ekselence 50 labākie restorāni Latvijā 2013". Ceram, ka šis projekts piešķirs jaunas garšas nianses Latvijas restorānu kultūrai," papildina Dmitrijs Dokins, Food Union saldējuma kategorijas attīstības vadītājs.

Būtiski piebilst, ka restorāni nevarēs sevi nominēt vai kā citādi pieteikt konkursam, jo tas ir neatkarīgs un objektīvs vērtējums, kas iespējams pateicoties ģenerālsponsora "Ekselence" un sponsoru "Arkolat", "Dansukker", kā arī minerālūdens "S.Pellegrino" atbalstam. "S.Pellegrino" pārstāve Solvita Meļņikova uzsver, ka mineraludens "S.Pellegrino" seko pasaules tendencēm un atbalsta labākos restorānus visā pasaulē, tostarp arī Latvijā.