Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Trūkst ideju? Apmeklē bezmaksas kursus kā garšīgi pagatavot bietes!

© F64

Rīgas dome un "Veselīgs rīdzinieks veselā Rīgā" aicina uz Biešu pagatavošanas meistarklasi.

Meistarklase notiks sestdien, 24.martā, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, "Coffee Tower" virtuvē. Meistarklase sāksies plkst. 10:00, to vadīs uztura speciāliste Guna Bīlande.

Bietes ir ne tikai vērtīgs, bet arī plaši izmantojams produkts. Tās, tāpat kā citi dārzeņi, satur daudz bioloģiski aktīvu vielu (citronskābi, ābolskābi, skābeņskābi, dažādas minerālvielas, piemēram, kāliju, nātriju, kalciju, magniju, fosforu, mangānu, jodu, dzelzi, dažādus vitamīnus) un maz taukvielu un ir labs šķiedrvielu avots. Bietēs esošās vielas spēcina organismu un ļauj uzlabot tā vispārējo stāvokli.

Bietes ir viens no pieejamākajiem un populārākajiem dārzeņiem mūsu virtuvēs. No tām bieži tiek vārītas zupas un gatavoti dažādi salāti. Tomēr nevajadzētu ierobežot biešu ēšanu tikai šajos labi zināmajos un tradicionālajos ēdienos. Biešu potenciāls kulinārijā ir ļoti liels.

Bietes satur relatīvi daudz cukuru, tādēļ tās ir saldas, šo īpašību var izmantot, tās pievienojot siltajiem ēdieniem un zupām, tā ēdienam piešķirot saldāku, izteiktāku garšu. Lai gan tās pieder dārzeņiem, bietes lieliski iekļaujas arī saldajos ēdienos, piemēram, braunijos, pilngraudu miltu pankūkās. Pievienojot tās ēdienam, tam tiks piešķirta gan patīkama krāsa, gan garša. Saldajam ēdienam pagatavošanas procesā pievienojot bietes, būs nepieciešams pievienot mazāk galda cukura vai to pat nepievienot nemaz, jo tas būs dabiski saldāks. Atšķirībā no cukura, kas piešķirtu tikai enerģētisko vērtību, bietes paaugstinās arī ēdiena bioloģisko vērtību, tātad ēdiens būs veselīgāks un ikdienas uzturā uzņemsiet vairāk dārzeņu.