Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Karstais laiks palīdz samazināt lieko svaru

© f64

“Ja temperatūra ēnā sasniedz +30 grādus, izmaiņas ēdienkartē ieviest ir daudz vienkāršāk, “ apgalvo dietologs Marvels Grejs, piebilstot, ka karstais laiks ir ļoti piemērots liekā svara samazināšanai.

“Kad temperatūra ēnā sasniedz +30 grādus, izmaiņas ēdienkartē ieviešas pašas no sevis, jo karstajā laikā gribas mazākas porcijas, nav vairs vēlēšanas ēst treknos cepešus un saldos desertus. Dīvainā kārtā arī no dzēriniem šajā trakajā svelmē vispatīkamākais ir tieši ūdens,” skaidro Marvels Grejs.

Marvels Grejs atkādina sen zināmo patiesību, ka lai samazinātu lieko svaru, ir jāsāk ēst mazāk. "Ieteicams atteikties gan no lielām porcijām, gan saldumiem, gan trekniem ēdieniem. Arī dažādus dzērienus vēlams aizvietot ar visvienkāršāko ūdeni,” atgādina Marvels Grejs.

“Parasti cilvēkus baida šādas ēdienkartes izmaiņas, jo nav ticības, ka ar tik lieliem ierobežojumiem būs iespējams sadzīvot," novērojis Marvels Grejs un turpina, ka tieši tāpēc karstais laiks ir tik piemērots, jo izrādās, ka pilnīgi mierīgi var iztikt ar samazinātu pārtikas patēriņu un no tā nekādas veselības vai funkcionālās problēmas nerodās.

“Lūk tāpēc šis karstais laiks ir lieliski piemērots, lai dabisko apetītes samazināšanos pārvērstu par svara samazināšanas sākumu un tad, kad karstums būs mitējies, varētu mierīgi turpināt šādu ēšanas režīmu, līdz sasniegsiet vēlamo rezultātu,” mudina Marvels Grejs.