Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Withered Lines – “Withered Lines”

© Publicitātes foto

Ja latvju rokmūzikā klajā nāk kāds jauns albums, tad vienmēr rodas vēlme to noklausīties, ja par to kaut vai e-pasta formātā pavēsta paši mūziķi, tad šī vēlme tikai pastiprinās, bet, ja ar savu prasīgumu pret kvalitāti vispārzināmais grupu “Procession” un “Sanctimony” ģitārists Jānis Aizkalns sociālajos tīklos ieraksta “lielisks vietējais albums” un “firmīgi, ja tā var izteikties”, tad te nu vairs neko nepadarīsi – jāklausās nost!

Kopumā “Withered Lines” debijas albumā iekļautas deviņas kompozīcijas, kuras viņi paši (tas ir, viņi paši sevi) pieskaita postpanka nišai. Iesākumā tas mazliet izbrīna, jo šo vīru dziesmas izklausās tā, it kā Deivids Bovijs vai Niks Keivs būtu sadomājuši uzspēlēt progresīvo roku/metālu, taču, ja tā padomā, tad “Withered Lines” tiešām nav tālu no tādām postpanka grupām kā, piemēram, nupat “Noasā” redzētajiem “The Underground Youth”. Albums ir apbrīnojami drošs un pārliecinošs, ar kompromisus nepazīstošu ģitārskanējumu, nelaimi vēstošu basu un ļoti labu vokālu. Nudien - skan “firmīgi, ja tā var izteikties”! Ieteicamākais gabals - “Phone Lines”, tas ar savu basa starpspēli un plēsonīgo vokālu iebliež pa galvu uzreiz un bez atkāpēm. Kā nākamās sarakstā varētu likt “Sand Dunes”, “Stories” un “Hypnotize”, taču vispār - labi klausāms te ir viss, albumam ziedoto laiku noteikti nenožēlosiet!

Jāatzīst gan, ka nekas daudz par “Withered Lines” nav zināms. Grupa dibināta 2020. gadā, apvienojoties pieciem dalībniekiem no grupām “The Grand Bay”, “9horizon”, “Zoltan” un “Gaserata”. Sastāvs: Lukass Edgars Lappuķe (vokāls), Arvis Ahuns (ģitāra), Salvis Līcītis (ģitāra), Uldis Pauliņš (basģitāra) un Māris Krūmiņš (bungas). “”Withered Lines” mūzika atspoguļo īsas ikdienas dzīves ainas sev apkārt, ģimenes attiecību dinamiku, stereotipus un realitāti mūsdienu sabiedrībā,” to viņi paši. Kaut ko mazliet vairāk var uzzināt Radio NABA ēterā Reiņa Jaunā autorraidījumā “Astoņi pustoņi”, bet klātienē šos vīrus varēs skatīt 15. maijā klubā “Depo” un 31. maijā Liepājas “Fontaine Palace”.