Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Izklaide

Aminata kopā ar “Sudden Lights” izdod pavasarīgu dziesmu

© Publicitātes foto

Aminata kopā ar grupu “Sudden Lights” izdevusi saulainu pavasara vēstnesi - dziesmu “Ataust rīts”, kuras autori ir viņa pati un “Sudden Lights” līderis Andrejs Reinis Zitmanis, bet dziesmu producējis JJ Lush (Jānis Jačmenkins).

Kad kopā metas starptautiskā apritē jau tik daudz pieredzējuši mūziķi kā Aminata un “Sudden Lights” (un vēl JJ Lush), tad rezultāts nemaz nevar būt slikts - stilīgā dziesma “Ataust rīts” noteikti spēs pievērst klausītāju uzmanību, turklāt pārsteigs ar īpatnējo ģitārskanējumu.

““Ataust rīts” pirmā skice tapa pirms laba laika - tai par iedvesmu kalpoja priecīgas ziņas saņemšana, kas man lika apstāties ielas vidū un dziesmas piedziedājumu iedungot telefona balss pierakstos,” atminas Aminata. “Šī dziesma ilgi tikusi darināta un apstrādāta. Kādu laiku domāju, ka pati to neizpildīšu, bet piedāvāšu citiem, taču priecājos, ka tā sagaidījusi savu labāko kombināciju - manā un “Sudden Lights” sadarbībā.”

Arī “Sudden Lights” mūziķiem par šo dziesmu ir savs stāsts: “Kādu dienu saņēmām ziņu no Aminatas - viņai esot dziesmas ideja, un viņa to vēloties ierakstīt kopā ar mums. Aminata ir lieliska dziedātāja, kuras mūzika ar mums bijusi jau sen, tāpēc bijām ļoti priecīgi par šo aicinājumu. Kopīgiem spēkiem radījām dziesmas tekstu, un mums, šķiet, uzreiz izveidojās laba muzikālā ķīmija, lai arī dziesmā bija vietas, kuras slīpējām ilgi un pamatīgi. Dziesmas melodija bija noslēpumaina, intīma un tajā pašā laikā spriedzes pilna - tāds tapa arī teksts. Par ziemu un pavasari mūsos, mūsu attiecībās un par kaut kā pazaudēta atkal atrašanu.”